clanak False

Završena I. faza rekonstrukcije Brestovečke ceste

30.04.2020.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je Brestovečku cestu u povodu završetka I. faze sanacije kolnika. Naime, na dijelu Brestovečke ceste od kućnog broja 177 do Horvatove ulice, saniran je kolnik u ukupnoj duljini od 630 metara, a ukupne površine 3.800m2.

"Stanovnici ovog naselja čekali su gotovo 50 godina na obnovu infrastrukture. Nakon završnih radova na Brestovečkoj počinju radovi i na obnovi pokrajnih ulica. a u okviru kojih će, u dogovoru sa strukom, biti postavljeni uspornici na odgovarajućim mjestima te sva prateća signalizacija na prometnicama", rekao je gradonačelnik. 

Prema riječima predsjednika MO Staro Brestje Stjepana Horvata, rekonstrukcija ovog dijela Brestovečke protekla je u najboljem redu te je završena u roku unatoč dužoj pauzi zbog pandemije koronavirusa. Stanovnici su zadovoljni da napokon imaju nove kolnike te sigurniji protok premota. Zahvalio je Gradskim službama i podružnicama Zagrebačkog holdinga na trudu. 

Radovi na prvoj fazi trajali su dva mjeseca, utoršeno je gotovo 2.000 tona asfalta, a ukupna vrijednost je oko 2,8 milijuna kuna. Ukupna vrijednost izvanredne rekonstrukcije Brestovečke i pokrajnih ulica iznosi oko 9.7 milijuna kuna, radovi se izvode u tri faze, obuhvaćaju ukupnih 1740m, a izvode ih Zagrebačke ceste. 

 

Gradske vijesti - 2020.