clanak False

Završetak radova na Ulici Fakultetsko dobro

07.11.2017.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je obnovljenu Ulicu Fakultetsko dobro, od Maksimirske ceste do kraja istočne ograde Zoološkog vrta odnosno  potez od 300m i površine od 3000m².

Ovdje će odsada biti pojačana sigurnost ljudi u prometu i prometa u mirovanju, a ZOO vrt napokon ima novu pristupnu ulicu s uređenim parkirnim mjestima i nogostupom te autobusnim stajalištem, rekao je gradonačelnik Bandić.

Prema riječima Krunoslava Tepeša iz Sektora za ceste, radovi na rekonstrukciji ulice započeli su krajem kolovoza, izvedena je nova pješačka staza, uređen je kolnik, autobusna stanica, riješen je sustav oborinske odvodnje, uklonjena su oštećena stabla, a uređeno je i 50 uzdužnih parkirnih mjesta koja se trenutno neće naplaćivati. Obzirom da se prometnica nalazi u kulturnom dobru, u Parku Maksimir, u suradnji  s detaljnim konzervatorskim smjernicama pokušalo se što manje intervenirati u prirodni identitet prostora tako da su parkirališne površine izvedene od betonsko travnatih elemenata, a nogostupi od toniranog asfalta sličnog sipini, napomenuo je Tepeš.

Ravnatelj Zološkog vrta Damir Skok dodao je kako od sada i ovaj istočni ulaz u Zoološki vrt može biti u funkciji dok se predsjednik Gradske četvrti Maksimir Stanko Gačić zahvalio  mjesnom odboru koji je pokrenuo inicijativu da se ova ulica uredi. Zoološki vrt je jedan od najposjećenijih mjesta u Zagrebu, samim tim i zaslužuje ovako uređenu ulicu.

Ukupna vrijednost radova  je 1,7 milijuna kuna.
 
 

Gradske vijesti - 2017.