clanak False

Završni događaj - "Sport volunteers"

28.11.2022.
Završni događaj, tzv. Multiplier Sport Event „Sport volunteers“, se u sklopu projekta "Work for a Cause, Serve for Sport" organizira u sportskoj dvorani Osnovne škole Rudeš. 

Svim sudionicima, posjetiteljima i educiranim volonterima, kao i predstavnicima projektnih i lokalnih partnera, predstavit će se rezultati projekta, mobilna aplikacija „Sport volunteers“ te priručnik „Guideline Sport Volunteers“. Očekuje se oko 200 sudionika, od kojih će 52 biti volonteri, te prisustvo sljedećih organizacija: projektni partneri iz 5 zemalja EU – The Social Innovation and Cohesion Institute (Grčka), Gea Societa' Cooperativa Sociale (Italija), Grad Almussafes (Španjolska), Društvo za razvijanje prostovoljnjega dela Novo mesto (Slovenija), Europska sveučilišna sportska organizacija – EUSA (Slovenija); lokalni partneri - Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagrebački sportski savez osoba s invaliditetom, Školski sportski savez Grada Zagreba, Zagrebački sveučilišni sportski savez, Volonterski centar Zagreb i Sportski savez Grada Zagreba, Organizator i sudionici završnog događanja „Sport volunteers“ - KK Dinamo Zagreb, Udruga Plava Krila, Klub sjedeće Odbojke Zagreb. 

Događaj će objediniti košarkaški turnir u organizaciji Košarkaškog kluba „Dinamo Zagreb“, demonstraciju sjedeće odbojke za osobe s invaliditetom od strane studenata Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, demonstraciju sportskih aktivnosti osoba treće životne dobi, natjecanje u tricama te predstavljanje rezultata projekta.

Cjelokupni program događanja možete preuzeti ovdje.

Pozivamo vas da zajedno s nama proslavite uspješan završetak ovog vrijednog projekta.

_____________________________

Grad Zagreb (Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade) je nositelj i koordinator EU projekta „Work for a Cause, Serve for Sport“ koji je sufinanciran iz programa Erasmus+sport u iznosu od 354.715,00 eura.
Cilj projekta „Work for a Cause, Serve for Sport“, koji se provodi 1. 1. 2021. do 31. 12. 2022., je educirati i umrežiti volontere za sudjelovanje u organizaciji nacionalnih i međunarodnih sportskih događanja. U provedbi projekta sudjeluju partneri iz Slovenije, Grčke, Italije i Španjolske.

Projekt će doprinijeti povećanju broja volontera općenito, a posebice volontera osposobljenih za podršku u organizaciji sportskih događanja/natjecanja za osobe s i bez invaliditeta.

Rezultati projekta dosad su:
A – Razvijeno Izvješće o volonterskim programima na području država EU (EU)
B – Izrađeni Edukacijski moduli za volontere i organizatore (EU)
C – Educirana 52 volontera za sudjelovanje u organizaciji sportskih manifestacija za i bez osoba s invaliditetom (GZ)
D - Educirano 12 organizatora sportskih manifestacija o Menadžmentu volontera (GZ)
E – Uključeno 25 educiranih volontera u organizaciju sportskih manifestacija na području (GZ)
F -  Razvijena mobilna aplikacija za povezivanje volontera i organizatora sportskih manifestacija
G – Razvijen Priručnik za sve buduće aktivnosti u području volonterizma u sportu (EU)
H – Održan Okrugli stol na temu volonterizma na sportskim priredbama (GZ)