clanak False

Gradonačelnik primio pobjednike programerskog natjecanja "HACKL hackathon za otvoreni Zagreb"

07.04.2022.
Članove pobjedničkog tima “4 za 5” programerskog natjecanja HACKL – hackathon za otvoreni Zagreb, na temu vizualizacije otvorenog proračuna Grada Zagreba, primio je jučer zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević  sa suradnicima.
 

Pobjednički tim “4 za 5” koji čine Miroslava Kičić, Mišel Mešnjak, Mia Ribić i Nikica Šarić, predstavili su gradonačelniku rješenje pod nazivom "ZaKo", nastao od riječi Zagreb i Kovanica.
 
Čestitajući pobjednicima, gradonačelnik je najavio daljnju suradnju stručnih službi s pobjedničkim timom na tehničkoj specifikaciji rješenja, što u konančnici ima za cilj proračun učiniti dostupnijim i pristupačnijim svim građanima. “Želimo da nam građani i na ovaj način postanu aktivni partneri u upravljanju gradskim financijama, da s nama planiraju i u konačnici odlučuju o trošenju našeg zajedničkog novca i njegovom usmjeravanju, kako na kapitalne projekte, tako i na komunalne akcije u njihovim gradskim četvrtima.”, kazao je gradonačelnik.
 
Zahvaljujući na ukazanom povjerenju, Mišel Mešnjak je u ime tima “4 za 5” uputio zahvalu Gradu Zagrebu na organizaciji hackathona kao i na samoj inicijativi uključivanja građana u postupak predlaganja rješenja za vizualizaciju gradskog proračuna.
 
Da podsjetimo, natjecanje multidisciplinarnih timova održano je u veljači u ZICER-ovom Akceleratoru. Stručnjaci iz različitih područja su, uz vodstvo mentora, radili na kreiranju digitalnog rješenja za jednostavan i javno dostupan pregled svih stavki budžeta Grada Zagreba.
 
Sastanku su prisustvovali i članovi Radne skupine za digitalizaciju Grada Zagreba; predsjednik Nikola Pejić i zamjenik predsjednika Dražen Lučanin, pročelnica Gradskog ureda za financije i javnu nabavu Daniela Juroš Pečnik, pročelnik Službe za informacijski sustav i tehničke poslove Igor Plavčić te pročelnica Ureda gradonačelnika Martina Jurišić.
 

Gradske vijesti