clanak False

Kolovoz 2006.

19.04.2017.

 


Pred novim vrtićem u Markuševcu

U novi objekt, prvi samostalni vrtić u GČ Podsljeme, investirano je 16,4 milijuna kuna

U dogradnju OŠ Dragutina Domjanića, Grad je investirao 11 milijuna kuna

30. kolovoza, gradonačelnik otvorio novi vrtić u Markuševcu i dograđenu Osnovnu školu u Gajnicama.(veća fotografija)

(veća fotografija)

(veća fotografija)


29. kolovoza

CROTRAM isporučio i 35 niskopodni tramvaj

U povodu isporuke 35. niskopodnog tramvaja MTK 2200 od ukupno 70 koliko će ih biti uključeno u javni gradski prijevoz do polovice 2007., u pogonima Končar - Elektronična vozila u Škorpikovoj, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, predsjednika Uprave Končara Darinka Bage i drugih uzvanika,organizirana je prigodna svečanost i prezentacija proizvodnje tramvaja koji se već pokazao dobrim hrvatskim izvoznim proizvodom.

Prema riječima gradonačelnika, Zagrepčani će do Božića dobiti pedeseti, a do polovice 2007. svih 70 tramvaja koliko je naručeno, a negdje u isto vrijeme Grad će s CRO- TRAM-om potpisati novi ugovor o isporuci daljnjih 70 tramvaja.(povećaj)

(povećaj)

(povećaj)


28. kolovoza

Zvonimirova ponovo u prometu

U nazočnosti gradonačenika Milana Bandića, u ponedjeljak, 28. listopada, u 5,30 sati pušten je u promet južni kolnik Zvonimirove nakon rekonstrukcije na dionici od Šubićeve do Heinzelove.

Tijekom radova koji su počeli početkom kolovoza promet je preusmjeravan na alternativne pravce – Šubićevu, Martićevu i Heinzelovu.

Gradonačelnik je za ovaj tjedan najavio niz jutarnjih otvaranja prometnica koje su u izg radnji ili se rekonstruiraju, a, kako je rekao, uoči početka školske godine otvarat će se i novoobnovljeni vrtići i škole.


Sudjelujte u kreiranju sadržaja na Bundeku!


Na konferenciji za novinare održanoj 23. kolovoza, gradonačelnik Milan Bandić pozvao je sugrađane da iznesu prijedloge o novim sadržajima na Bundeku. Na taj će način, rekao je, konačni izgled Bundeka postati naše zajedničko djelo, kreacija samih Zagrepčana.

Prijedloge možete slati na osobni mail gradonačelnika: gradonacelnik@milanbandiczagreb.com, na odsjek-za-gradjane@zagreb.hr ili na adresu Poglavarstva: Za moj Bundek Gradsko poglavarstvo, Trg Stjepana Radića 1.


 (veća fotografija)

(veća fotografija)

(veća fotografija)

22. kolovoza, obilazak Oltara domovine na Medvedgradu

 (veća fotografija)

(veća fotografija)

(veća fotografija)


21. kolovoza u OŠ Mate Lovraka

Počela isporuka besplatnih udžbenika

U nazočnosti gradonačelnik, 21. kolovoza, u OŠ Mate Lovraka, počela je isporuka besplatnih obveznih udžbenika za sve učenike 121 zagrebačke osnovne škole. Uz udžbenikezbirke zadataka, vježbenice, radne priručnike, radne listiće, radne bilježnice i atlase, a u koje je investirano oko 40 milijuna proračunskih kuna, prvašiće će na klupama dočekati i Moj prvi hrvatski riječnik za djecu i odrasle.

Kako se moglo čuti na licu mjesta, svi će zagrebački osnovnoškolci dobiti i komplet bilježnica koje donira Plavi radio.18. i 19. kolovoza

Gradonačelnik u Budimpešti

Na poziv gradonačelnika Budimpešte Gabora Demszkog, a u sklopu suradnje glavnih gradova Republike Hrvatske i Republike Mađarske, gradonačelnik Milan Bandić optutovao je u dvodnevni službeni posjet Budimpešti u kojoj se, prvi puta održava vinski festival pod nazivom Prvo mađarsko vinsko selo.

U subotu, 19. kolovoza, u društvu s gradonačelnikom Demszkim zagrebački će gradonačelnik, među ostalim, otvoriti izložbu vina nekih od vodećih hrvatskih vinara.Deželićeva

u obilasku - Gornji grad


17. kolovoza, obilazak gradilišta u središtu grada

 

 
16. kolovoza - gradonačelnik Bandić u Ceru i Rastušju


Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić boravit će u srijedu, 16. kolovoza, u Rastušju, rodnom mjestu proslavljenoga hrvatskog pjesnika Dragutina Tadijanovića.

Tijekom boravka u Rastušju gradonačelnik će – na Tadijinu osobnu zamolbu – razgovarati o mogućnostima otkupa i uređivanja Tadijine rodne kuće koja bi, s okolicom, mogla postati mjestom kulture, susreta i zajedništva, odnosno živi spomenik na jedno razdoblje hrvatske književnosti.
Bio bi to mali znak zahvalnosti pjesniku,počasnom građaninu našega grada, koji je svoj život i rad posvetio voljenom Zagrebu.


Obilazak rodne kuće Dragutina Tadijanovića predviđen je u 14,30 sati.


Prije posjeta Rastušju, a u povodu blagdana Svetoga Roka, gradonačelnik Bandić posjetit će župu Cer u Bosanskoj posavini gdje se tradicionalno svečano obilježava taj blagdan u nazočnosti mnogobrojnih raseljenih Posavljaka od kojih mnogi danas žive i u Zagrebu.15. kolovoza

Gradonačelnik na proslavi blagdana Velike Gospe u Stenjevcu i Remetama

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić ovogodišnji blagdan Velike Gospe proslavit će s građanima grada Zagreba u dva poznata zagrebačka središta čašćenja Uznesenja Blažene Djevice Marije.

U 11,00 sati nazočit će misnom slavlju u župi Uznesenja Marijina u Stenjevcu gdje će misno slavlje predvoditi msgr. Kiril Stojanov, biskup iz Makedonije.

U 18,00 sati tradiciona lno će blagdan proslaviti u svetištu Majke Božje Remetske u zagrebačkim Remetama, jednoj od najstarijih zagrebačkih bazilika posvećenih Majci Božjoj.

Misno slavlje u Remetama predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Inače, građani grada Zagreba Majku Božju Remetsku stoljećima štuju kao Fidelissima Mater Advocata Croatie (najvjerniju majku, odvjetnicu Hrvatske).

Obnovu i uređivanje svetišta u Remetama kao spomenik vjere i kulture redovito podupire Poglavarstvo Grada Zagreba na inicijativu gradonačelnika Milana Bandića.12. kolovoza

Gradonačelnik pustio u promet Ljubljansku aveniju

Dva dana prije roka,12. kolovoza, gradonačelnik Milan Bandić pustio je u promet, sjeverni trak Ljubljanske avenije od Selske ulice do Jankomirskog mosta, što će pridonijeti boljoj protočnosti prometa u tom dijelu grada.

Ujedno je najavio, od 15. do 22. kolovoza, zatvaranje južnog kolnika Ljubljanske, od križanja s ulicom Svilkovići do križanja sa Selskom cestom, zbog polaganja završnog sloja asfalta.11. kolovoza

Branimirova u prometu pet dana prije roka

Gradonačelnik Milan Bandić pustio je, 11. kolovoza, pet dana prije roka, u promet Branimirovu ulicu od ulice Crvenog križa do Zavrtnice. Druga faza Branimirove obuhvatila je gradnju prometnice u duljini od 300 metara uključujući i komunalnu infrastrukturu te rekonstrukciju oko 250 metara Zavrtince sjeverno i južno od Branimirove. U sklopu zahvata izgrađen je i kanalizacijski kolektor sa spojem na postojeći u Heinzelovoj. Ukupna investicije iznosi 26.000.000,00 kn.

Gradonačelnik je naglasio da se rješavanje imovinsko-pravnih predmeta očekuje do kraja ove godine, a završetak cjelokupne trase Branimirove ulice do Heinzelovom do svibnja 2007.
Od 10. kolovoza

Isplata novčane pomoći umirovljenicima za kolovoz

Isplata pomoći umirovljenicima, koju daje Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba za mjesec kolovoz 2006., započinje preko Hrvatske pošte u četvrtak, 10. kolovoza 2006.

Umirovljenici koji pomoć nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima do četvrtka, 31. 08. 2006.

Sukladno izmjenama i dopunama Odluke o vrstama pomoći socijalne skrbi Grada Zagreba (Sl.gl. 22/04.), pravo na novčanu pomoć, od 1. siječnja 2005., ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske s prebivalištem u Gradu Zagrebu, kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 1.500,00 kn mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:

    I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900,00 kuna mjesečno;
    II. skupina - umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 900,01 do 1.200,00 kuna mjesečno;
    III. skupina - umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 1.200,01 do 1.500,00 kuna mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400,00 kn, II. skupine na 300,00 kn, a umirovljenici III. skupine na 200,00 kn pomoći mjesečno.

Nakon 31. kolovoza 2006. pomoć se za navedeni mjesec više neće isplaćivati.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskom uredu za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, na adresi Nova cesta 1.8. kolovoza

Gradonačelnik primio u oproštajni posjet veleposlanika Savezne Republike Njemačke

Gradonačelnik Milan Bandić primio je, 8. kolovoza, u oproštajni posjet veleposlanika Njemačke Nj.E. Jurgena Alfreda Roberta Staksa.
Razgovarali su, između ostalog, o suradnji Zagreba s njemačkim gradovima, posebno s Mainzom, s kojim Grad Zagreb ima dobru suradnju već dugi niz godina.
Visoki gost zahvalio se na gostoljubivosti Zagrepčana te naglasio da će mu mandat u Zagrebu i Hrvatskoj ostati u v rlo lijepoj uspomeni, a gradonačelnik Bandić naglasio je g. Staksu da će uvijek biti rado viđen gost u Zagrebu.
7. kolovoza – Potpisan Ugovor između Grada Zagreba i Narodnih novina

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predsjednik Uprave Narodnih novina Milivoj Fučkar potpisali su, 7. kolovoza, Ugovor o nabavi i distribuciji besplatnih udžbenika za zagrebačke osnovnoškolce u vrijednosti od 39,5 milijuna kuna.
Osnovnoškolce će na klupama dočekati knjige po odabiru njihovih učitelja. Naime, sukladno odredbama Zakona o udžbenicima, učitelji su slobodno birali po kojem od usporednih odobrenih udžbenika žele raditi.
Grad Zagreb osigurao je i 32.000 udžbenika za osnovnoškolce diljem Hrvatske.
4. kolovoza – Delegacija Zagreba položila vijence

U povodu 5. kolovoza – Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, delegacija Grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem položila je vijence za poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve rata na grobnicu Kenotaf na Krematoriju, kod Središnjeg križa u Aleji branitelja i na grob dr. Franje Tuđmana.

1. kolovoza - Započeli radovi na gradnji garaže i uređenju Kvaternikova trgaOtvarajući danas, 1. kolovoza , radove na gradnji garaže na Kvaternikovu trgu zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posebno je naglasio činjenicu da će popularni Kvatrić konačno dobiti pravo lice kakvo i zaslužuje jedan od središnjih gradskih trgova i ujedno zamolio sugrađane, posebno one koji stanuju na Kvatriću i u njegovoj blizini, za strpljenje, uz ispriku za sve neugodnosti , buku, prašinu i prometne probleme koji će ih pratiti petnaestak mjeseci koliko će trajati radovi na gradnji garaže.
Garaža će u 3 podzemne etaže moći primiti 353 automobila, a 20 parkirnih mjesta rezervirano je za osobe s invaliditetom. Bit će opremljena najsuvremenijim sustavom automatske naplate, protupožarnim i vatrodojavnim sustavom, sustavom za kontrolu kvalitete zraka i klimatizacijom, sustavom za praćenje prisutnosti vozila na parkirnim mjestima te video nadzorom.
Nakon izgradnje garaže slijedi preuređenje plohe trga prema projektu arhitekta doc. Miroslava Genga koji obećava trg u pravom smislu te riječi, mjesto okupljanja i društvenog života na kojem će se, uz ostalo, moći izvoditi manje predstave i koncerti.
Radove vrijedne 43 milijiuna kuna izvodi tvrtka Tehnika koja je gradila i garažu na Langovom trgu, a financira ih Gradsko komunalno gospodarstvo – podružnica Zagrebparking.
Za vrijeme gradnje garaže, koja započinje 1. kolovoza 2006., na snazi će biti privremena regulacija prometa koja će obuhvaćati i Petrovu, Jordanovac, Harambašićevu, Štoosovu, Rakovčevu, Martićevu, Derenčinovu i Kamaufovu ulicu.