clanak False

Poziv na 1. Stručnu konferenciju pod nazivom: SURADNJOM U EU PROJEKTU SVI ZA PAMĆENJE (SPAM) DO BOLJE SKRBI ZA OSOBE S DEMENCIJOM I NJIHOVE OBITELJI

23.07.2021.
Poštovani/e,

pozivamo Vas na 1. Stručnu konferenciju pod nazivom: SURADNJOM U EU PROJEKTU SVI ZA PAMĆENJE (SPAM) DO BOLJE SKRBI ZA OSOBE S DEMENCIJOM I NJIHOVE OBITELJI, koja će se održati dana 29.9.2021. u - Hotelu International Zagreb - uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Organizatori konferencije: Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo i Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

Konferencija se održava u okviru EU Projekta Svi za pamćenje (SPAM) koji provodi Grad Zagreb sukladno Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. - 2020., UP.02.2.2.06.0064. u okviru Otvorenog privremenog poziva na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza 1". Pokrenut je od strane Grada Zagreba i partnera: Psihijatrijske bolnice „Sveti Ivan", Klinike za psihijatriju Vrapče, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar", Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest (HUAB) te Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku - Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek.

Bodovanje: Sudjelovanje na Stručnoj konferenciji boduju nadležne komore.

Kotizacija: Sudjelovanje na Stručnoj konferenciji je besplatno, odnosno financirano iz sredstava EU Projekta Svi za pamćenje (SPAM).

Cilj Projekta je širenje socijalnih usluga u zajednici za pomoć oboljelima od Alzheimerove bolesti i drugih demencija i njihovim obiteljima.
Projektom se nastoji pružiti podrška oboljelima od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije pružanjem dviju novih socijalnih usluga na području Grada Zagreba, i to uspostave popodnevnog boravka za oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih demencija te uspostave mobilnog tima za prijevoz do boravka i podršku u svakodnevnim aktivnostima. U okviru Projekta provode se i edukacije za njegovatelje. Dnevni boravak nalazi se u izdvojenom namjenskom objektu Psihijatrijske bolnice „Sveti Ivan".

Vrijednost ovog projekta je 1.421.954,69 kuna, koje u potpunosti financira EU, traje do rujna 2022. godine, a bit će obuhvaćeno ukupno 300 korisnika oboljelih od Alzheimerove bolesti i drugih demencija.

Više o Projektu pročitajte ovdje

Više o Programu konferencije pročitajte ovdje

Više o načinu prijave pročitajte ovdje


S poštovanjem,

Tomislav Huić, mag. art.
Izvršni dopredsjednik HUAB-a i predstavnik partnera u Projektu Svi za pamćenje (SPAM)

Dr. sc. Mirela Šentija Knežević, prof. log., univ. spec. admin. urb.
Pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo
Voditeljica Projekta Svi za pamćenje (SPAM) za Grad Zagreb

 


 

 

EU PROJEKT "SVI ZA PAMĆENJE - SPAM"