clanak False

Kolovoz 2007.

19.04.2017.

 

31. kolovoza i 1. rujna

Otvorena nova dječja igrališta iz projekta Vratimo djeci igrališta


Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i Josip Zaher, predsjednik Uprave Konzuma otvorili su četiri nova dječja igrališta u Gornjoj i Donjoj Dubravi te u Novom Zagrebu i Knežiji, a u sklopu akcije Vratimo djeci igrališta.

Do sada je u zajedničkom projektu Grada Zagreba i Konzuma, koji za cilj ima osiguranje kvalitetnog dječjeg igrališta u gradskim četvrtima Grada Zagreba, otvoreno jedanaest od ukupno predviđenih sedamnaest igrališta.

Koncept svakog od dječjih igrališta u sklopu akcije razlikuje se zbog prilagodbe specifičnim potrebama djece, građana i okruženja u kojem se nalaze.
30. kolovoza

Gradonačelnik primio malonogometnu reprezentaciju MUP-a

Nakon sjajnih rezultata postignutih u protekle tri godine, gradonačelnik Milan Bandić primio je, 30. kolovoza, u Gradskom poglavarstvu, malonogometnu reprezentaciju MUP-a i Ravnateljstva Policije, trostruke europske i prošlogodišnje svjetske prvake.
Čestitavši im, gradonačelnik im se ujedno zahvalio na uspješnom promoviranju Zagreba i Hrvatske. Naglasio je da takvi rezultati zaslužuju potporu i obećao kompletnu opremu za cijelu ekipu.
29. kolovoza

Konstituirano Vijeće makedonske nacionalne manjine

 

Na konstituirajućoj sjednici Vijeća makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba čiji su članovi izabrani na izborima 17. lipnja, a koju je sazvao gradonačelnik Milan Bandić, za predsjednika je izabran Anastas Saša Odžaklieski, a za njegova zamjenika Stojan Trajkov.

Sjednicom je uvodno predsjedavao zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić.


29. kolovoza

U promet pušten Prilaz baruna Filipovića


Nakon temeljite rekonstrukcije na dionici od Zagrebačke do Vodovodne, u dužini od 1313 m, gradonačelnik Milan Bandić je, 29. kolovoza, pustio u promet Prilaz baruna Filipovića
Investicija vrijedna oko 15 milijuna kuna obuhvatila je izmjenu komunalne infrastrukture - vodovodne instalacije i komore, plinovod od Zagrebačke do Selske, elektroenergetske kablove i javnu rasvjetu, instalacije DTK-a i semaforske uređaje, asfaltiranje i prometnu signalizaciju, a za jesen je planirana zamjenska sadnja platana u drvoredu od Selske do Cankareve.

Kako se čulo u prigodi puštanja u promet, uređeno je i 250 većinom novih parkirališnih mjesta.


 

27. kolovoza

Zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić na 3. konferenciji Europskih regija


Zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić sudjelovao je, 27. kolovoza, na Konferenciji koja se, pod nazivom Sigurnost opskrbe europskih regija u sektorima energije i voda, održavala u Salzburgu. Osim Zagreba i drugih hrvatskih gradova, na Konferenciji koju je organizirao Institut europskih regija, sudjelovali su i predstavnici BiH, Belgije, Bugarske, Češke Republike, Francuske, Njemačke, Mađarske, Italije, Makedonije, Rumunjske, Srbije i Kosova, Rusije, Slovenije, Španjolske, Turske, Ukrajine i Austrije.

Zagreb se predstavio s temom Uspješno uklanjanje otpadnih voda na primjeru Grada Zagreba u sklopu koje je zamjenik Jelušić prezentirao Centralni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda i Projekt zbrinjavanja komunalnog otpada Zagreba, osvrnuvši se posebno na sanaciju smetlišta Jakuševec, predstojeću gradnju spalionice komunalnog otpada i uređivanje deponije ostataka materijala nakon spaljivanja. Riječ je o dva ogromna projekta kojima se sanira naslijeđe višedesetljetne nebrige za okoliš, a koji će, rezimirao je Ivo Jelušić, u konačnici rezultirati kvalitetnom zaštitom izvorišta pitke vode u gradu Zagrebu.


 

27. kolovoza – Nova vozila za odvoz komunalnog otpada


U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, 27. kolovoza, u prostorima Čistoće pušteno je u promet osam velikih i dva mala vozila specijalizirana za odvoz komunalnog otpada, a takvih će, do kraja godine, na zagrebačkim ulicama biti još 30.
26. kolovoza – konferencija za novinare u Gradskom poglavarstvu

Zagrepčani piju kvalitetnu vodu

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sazvao je, 26. kolovoza, izvanrednu sjednicu Gradskog zapovjedništva za zaštitu i spašavanje, a u vezi s problemima s vodom u dvije zgrade u naselju Vrbani III, te s urušavanjem zgrade u Držićevoj 9.

Kako se moglo čuti, nema razloga za zabrinutost u vezi s kvalitetom zagrebačke vode na cijelom gradskom području, pa i u naselju Vrbani III. Riječ je o zgradama do kojih iz gradskog sustava vodoopskrbe dolazi kvalitetna voda, no upitne su cijevi u samoj zgradi. Dosad su pročišćavane u dva navrata, a sada slijede nove agresivne mjere ispiranja što će potrajati četiri dana. Nakon toga znat će se što i kako dalje. Ako bude potrebno, konzultirat će se i iskustva drugih gradova kao što su Beč, Budimpešta ili Pariz koji se sigurno i sami susreću sa sličnim problemima.

Što se tiče zgrade u Držićevoj 9 koja se urušila prethodne noći, Grad je promptno reagirao i privremeno zbrinuo stanare u gradskom hostelu u Remetincu. Zgrada je privatno vlasništvo i nije pod upravom Grada.


 

25. kolovoza

Zeleni val u prometu


Nakon radova koji su započeli potkraj srpnja, tri dana prije roka, 25. kolovoza, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, pustio je u promet Boškovićevu i Hebrangovu ( Zeleni val) na dionici od Draškovićeve do Savske ceste.
Radovi na dionici dugoj 1150 m obuhvatili su kompletnu izmjenu komunalne infrastrukture, zamijenjena je postojeća kolnička konstrukcija, formirane su biciklističke staze, rekonstruirana je semaforska oprema i uređene su zelene površine.
Iz proračunskih kuna Grad je za radove izdvojio oko 16 milijuna kuna.24. kolovoza

Informatičari – učenici kod gradonačelnika

Nakon velikog uspjeha, osvajanja zlatne i srebrne te četiri brončane medalje na 19. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi koja se održala u Zagrebu, gradonačelnik Milan Bandić primio je, 24. kolovoza, mlade informatičare, dobitnike medalja i članove Organizacijskog odbora.

Čestitavši im na iznimnim postignućima, gradonačelnik je najavio mogućnost da se takvi rezultati prate i odgovarajućom gradskom potporom.


 

Od 23. kolovoza isplata pomoći za opremu novorođenog djetetaPrema obavijesti iz Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, 23. kolovoza, započela je isplata pomoći Grada Zagreba za opremu novorođenog djeteta.

Navedenu pomoć primit će korisnici prava na novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta koji su to pravo ostvarili u srpnju 2007. i u srpnju 2006.

Rok za podnošenje zahtjeva za nove korisnike prava na pomoć za opremu novorođenog djeteta je šest mjeseci od dana rođenja djeteta. Detaljnije ...23. kolovoza

Ljetovanje djece s teškoćama u razvoju

Već tradicionalno, Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje u suradnji s Zagrebačkim holdingom – podružnicom Vladimir Nazor organizira besplatno ljetovanje za djecu s teškoćama u razvoju.

Ove godine mališani će ljetovati u hostelu u Crikvenici od 23. do 30. kolovoza.22. kolovoza

Položeni vijenci u povodu 90. obljetnice rođenja Većeslava Holjevca

U povodu 90. obljetnice rođenja Većeslava Holjevca izaslanstvo Grada Zagreba u sastavu: gradonačelnik Milan Bandić, predsjednica Gradske skupštine Tatjana Holjevac i zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić, te predstavnici HAZU-a i obitelji Holjevac položili su vijence i zapalili svijeće na Grobnicu narodnih heroja na Mirogoju.

Nešto kasnije, u Staroj gradskoj vijećnici, pod pokroviteljstvom Gradskog poglavarstva, održan je Znanstveno – stručni skup u povodu obljetnice rođenja jednog od najpoznatijih zagrebačkih gradonačelnika, na kojem je, među ostalim, najavljen Zbornik Zagreb, a kojega je prigodnim govorom otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.


 

20. kolovoza - zbog radova u gradskom središtu

 

GRADONAČELNIK MOLI GRAĐANE ZA STRPLJENJEU povodu povratka Zagrepčana s godišnjih odmora i povećanog prometa u Zagrebu, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić upućuje molbu sugrađanima da još tjedan dana, koliko će trajati radovi na uređivanju prometnica u središtu grada, budu strpljivi i, koliko je to moguće, da više koriste javni prijevoz:


Dragi sugrađani,

Kao što vam je poznato i ovoga se ljeta naš Zagreb, zbog objektivnih potreba, pretvorio u veliko gradilište. Uređujemo prometnice, trgove, gradimo škole i vrtiće… Do početka školske godine radovi će biti dovršeni, a u međuvremenu vas, poštovani sugrađani, molim da se još malo strpite i da, kada je god to moguće, za dolazak u gradsko središte koristite javni prijevoz.

Da bi u konačnici vama, dragi sugrađani, bilo lakše i ljepše živjeti u našemu gradu, u tijeku je temeljita rekonstrukcija vitalnih prometnica u samome srcu Zagreba: Prilaza baruna Filipovića koja je izvan funkcije na dionici od Vodovodne do Zagrebačke te Boškovićeve i Hebrangove - na dijelu od Draškovićeve do Savske.

Vrijedni radnici građevinske operative na gradilištima rade u tri smjene i svaki je sat važan da bi se ostvarili i prestigli rokovi. Zato vas još jednom molim da se ovih nekoliko dana koji su pred nama odlučite za javni gradski prijevoz, a ako ipak odaberete vaš automobil, onda da koristite alternativne pravce.

Zahvaljujem na razumijevanju,

Vaš gradonačelnik

Milan Bandić
 


20. kolovoza zadnja, osma po redu, skupina djece zagrebačkih branitelja i članova udruga iz Domovinskog rata, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, otputovala je na ljetovanje u Brodaricu kraj Šibenika.

Ljetovanje u trajanju od sedam dana, po grupama od oko 150 djece, organizirao je GU za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje – Odjel za branitelje. U konačnici programom je obuhvaćeno 1100 zagrebačkih mališana.


 


(Šrapčeva)

(Domjanićeva)

(Rotor - Domjanićeva)

 

19. kolovoza

Garaža Kvatrić do 1. studenoga / pristupne prometnice do 1. rujna


Gradonačelnik Milan Bandić i ovog je vikenda, 19. kolovoza, obilazio gradilišta u gradskom središtu kako bi provjerio tok i dinamiku radova.
Na Kvaternikovu tgu smo doznali da će pristupne prometnice: Maksimirska, Domjanićeva, Šrapčeva, Galjufova, Vlaška i druge biti gotove do 1. rujna, a naknadno će u Domjanićevoj i Šrapčevoj biti posađeni javori ili platane na svakih osam metara. Gradonačelnik je naglasio da je probijanje Galjufove na Vlašku javni interes grada, a ulica će, umjesto dosadašnjih 20 parkirališnih mjesta, nakon radova imati 10 parkirališnih mjesta više i novih 16 stabala.

Otvorenje Hebrangove i Boškovićeve, od Savske do Draškovićeve, i Ulice baruna Filipovića, od Vodovodne do Selska, očekuje se sljedećeg vikenda, a 28. kolovoza slijedi otvaranje Ulice baruna Filipovića od Selske do Zagrebačke.

Na Gupčevoj zvijezdi gradonačelnik je izrazio nezadovoljstvo tempom odvijanja rekonstrukcije tramvajske pruge u ulici Medveščak (od Gupčeve zvijezde do križanja Grškovićeve s ulicom Medveščak) naglasivši da radovi moraju biti gotovi do 3. rujna.

U subotu i nedjelju gradonačelnik je obilazio i vrtiće i škole u gradnji.


(Boškovićeva-Hebrangova)

(Prilaz baruna Filipovića)

(Gupčeva zvijezda)

 


 


(natkrivanje GOK-a)

(u obilasku)

(Kozari Putevi)


13. kolovoza

GOK pri završetku / početak radova na kanalizaciji u naselju Kozari putevi


U povodu početka preusmjeravanja otpadnih voda iz otvorenog u zatvoreni dio glavnog odvodnog kanala s cijele trase rekonstruirane Radničke ceste, gradonačelnik Milan Bandić obišao je, 13. kolovoza, trasu GOK-a i Radničku cestu, te prisustvovao početku radova na izgradnji kanalizacije u naselju Kozari Putevi.

U nazočnosti predsjednika Gradske četvrti Peščenica-Žitnjak Ivana Šikića, vijećnika te Gradske četvrti, članova Poglavarstva, pročelnika i brojnih žitelja Kozari Puteva, uz prigodnu svečanost, obilježen je početak velikih radova u tom naselju vrijednih oko 50 milijuna kuna. Kapilarna odvodna mreža duga oko 12 kilometara gradit će se, za potrebe 1100 domaćinstava, oko dvije godine.
Kako se čulo, radovi neće obuhvatiti zonu gdje nije predviđena legalizacija stambenih objekata kako se ne bi pospješivala daljnja bespravna gradnja.

Pogledajte fotografije s gradilišta Radnička / GOK13. kolovoza

Djeca branitelja na ljetovanju u Brodarici

U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, 13. kolovoza u jutarnjim satima, u Brodaricu kraj Šibenika, na sedmodnevno ljetovanje otputovala je sedma, predzadnja skupina djece hrvatskih branitelja iz Grada Zagreba.


 


(Kvaternikov trg)

(Zeleni val)
10. kolovoza – Obilazak gradilišta u centru grada

U redovitom obilasku gradilišta u centru grada gradonačelnik Milan Bandić obišao je 10. kolovoza, Boškovićevu, Hebrangovu i Prilaz baruna Filipovića – žile kucavice grada, na kojima je u tijeku temeljita rekonstrukcija i izmjena komunalne infrastrukture, a koja će po svoj prilici biti završena prije 28. kolovoza, predviđenog roka.
Druga stanica obilaska bio je Kvaternikov trg na kojemu se radi svakodnevno u tri smjene da bi garaža i pothodnik, trg i pristupne prometnice bile dovršene do početka studenoga.
Gradonačelnik je obišao i radove na Gupčevoj zvijezdi i u ulici Medveščak te još jednom zamolio Zagrepčane za strpljenje do završetka radova.


(Prilaz baruna Filipovića)

(Gupčeva zvijezda)

 


 

Od 10. kolovoza isplata novčane pomoći umirovljenicimaIsplata pomoći umirovljenicima, koju daje Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba za mjesec kolovoz 2007., započinje preko Hrvatske pošte u petak, 10. kolovoza 2007..

Umirovljenici koji pomoć nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima do 31. kolovoza 2007..

Sukladno izmjenama i dopunama Odluke o vrstama pomoći socijalne skrbi Grada Zagreba (Sl.gl. 22/04.), pravo na novčanu pomoć, od 1. siječnja 2005., ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske s prebivalištem u Gradu Zagrebu, kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 1.500,00 kn mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:

    I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900,00 kuna mjesečno;
    II. skupina - umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 900,01 do 1.200,00 kuna mjesečno;
    III. skupina - umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 1.200,01 do 1.500,00 kuna mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400,00 kn, II. skupine na 300,00 kn, a umirovljenici III. skupine na 200,00 kn pomoći mjesečno.

Nakon toga nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskom uredu za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, na adresi Nova cesta 1.
10. kolovoza

Međunarodna informatička olimpijada u Zagrebu

Uoči Međunarodne informatičke olimpijade gradonačelnik Milan Bandić primio je 10. kolovoza, u Gradskom poglavarstvu, članove Organizacijskog odbora i učenike – članove hrvatskih timova koji će nastupiti na olimpijskom natjecanju.
Olimpijada će se, uz potporu Grada Zagreba, održati od 15. do 22. kolovoza 2007..


 

10. kolovoza

Otvorena garaža Rebro


Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, ravnatelj KBC Zagreb prof.dr.sc. Željko Reiner, predsjednik Uprave Holdinga Slobodan Ljubičić i direktor Zagrebparkinga Mate Kraljević potpisali su, 10. kolovoza, Ugovor o plodouživanju (korištenju) garaže Rebro.

Nakon potpisivanja Ugovora, gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Vlade RH Ivo Sanader službeno su otvorili garažu.


 


(OŠ Sesvetska Sopnica)

(OŠ Špansko Oranice)

(OŠ Sesvetska Sela)


10. kolovoza - Obilazak vrtića i škola u izgradnji


Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je, 10. kolovoza, u redovitom obilasku provjerio kako napreduju radovi na izgradnji buduća tri vrtića i isto toliko škola u Španskom, Sesvetama i Dubravi.

Radovi su uglavnom u završnoj fazi, uređuje se okoliš i dovršavaju se soboslikarski i keramičarski radovi. Iako u OŠ Sesvetska Sopnica, DV Šegrt Hlapić i DV Medo Brundo radovi kasne nekoliko dana, gradonačelnik je naglasio da će sve škole i vrtići biti u funkciji s početkom školske godine.
Tehnički pregledi predviđeni su 22., a uporabne dozvole do 28. kolovoza 2007..


(DV Medo Brundo)

(DV Šegrt Hlapić)

(DV Sunačana)

 8. kolovoza

Grad kupuje Atelje Kožarić

Gradonačelnik Milan Bandić i akademski kipar Ivan Kožarić potpisali su u Gradskom poglavarstvu, 8. kolovoza, Ugovor o kupoprodaji Ateljea Kožarić u vrijednosti od 2,5 milijuna kuna. Cjeloviti opus, koji se sastoji od 6048 umjetničkih djela i drugih predmeta, povjerit će se, pod nazivom Atelje Kožarić, Muzeju suvremene umjetnosti na trajno upravljanje, održavanje, čuvanje i prezentiranje .6. kolovoza

Gradonačelnik ispratio djecu branitelja

Gradonačelnik Milan Bandić ispratio je na sedmodnevno ljetovanje šestu skupinu djece hrvatskih branitelja iz Grada Zagreba, što ga u Obrazovnom centru Luša u Brodarici kod Šibenika, organizira Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje. Polasci su svakog ponedjeljka, a u grupi je po 150 djece. U konačnici, na ljetovanje će otići 1100 malih Zagrepčana.


 


(3. kolovoza)

(5. kolovoza)

 

Polaganje vijenaca u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti


Gradonačelnik Milan Bandić, zamjenica gradonačelnika Ljiljana Kuhta Jeličić te potpredsjednik Gradske skupštine Miroslav Rožić, a u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, položili su vijence i zapalili svijeće na Mirogoju kod Spomen obilježja – Zida boli, središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, te na Krematoriju kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata.
Istim povodom, dva dana ranije, 3. kolovoza, Odjel za branitelje Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje i Udruge iz Domovinskog rata Grada Zagreba, tradicionalno su organizirali polaganje vijenaca i paljenje svijeća na Miroševcu i Mirogoju gdje im se pridružio i gradonačelnik Milan Bandić.


 


(Kelekova - nakon vode i plina slijedi asfaltiranje)

(s obilaska)

(Vodosprema Kučilovina)
4. kolovoza

Obilazak Gradske četvrti Sesvete


U subotnjem obilasku gradskih četvrti, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima te predstavnicima Zagrebačkog holdinga i Vijeća Gradske četvrti, posjetio je GČ Sesvete.
U Kelekovoj ulici izgrađen je kolektor dužine 600 m, te vodoopskrbni cjevovod dug 2 310 m koji sufinanciraju Zagrebački holding i Hrvatske vode. Prema najavi gradonačelnika slijedi uvođenje plina i asfaltiranje Kelekove što će financirati Gradski ured za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne i stambene poslove i promet.
Dovršena je hidroforska stanica Dobrodol vrijedna oko 1,5 milijun kuna, a u tijeku su radovi na precrpnoj stanici Vugrovec gornji (Goranec) koja bi trebala biti puštena u pogon za mjesec dana, a u koje će Zagrebački holding investirati oko 1,7 milijun kuna.
U tijeku je i gradnja precrpne stanice Sopnica (1,5 milijuna kn) te vodospreme Kučilovina (1,8 milijuna kn) gdje su građevinski radovi, pristupni put i ograda u završnoj fazi.2. kolovoza

Predstavnice Svjetske zdravstvene organizacije kod gradonačelnika

Gradonačelnik Milan Bandić primio je, 2. kolovoza, predstavnice Svjetske zdravstvene organizacije Connie Petersen i Joan Devlin, koje se nalaze u službenom posjetu Gradskom uredu za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje.
Svrha njihovog posjeta je utvrđivanje političkih, organizacijskih i tehničkih uvjeta za održavanje Međunarodne konferencije Udruženja zdravih gradova Svjetske zdravstvene organizacije, koja bi se trebala održati u listopadu 2008. godine.
Zagreb, u kojem je 1988. pokrenut Međunarodni Projekt zdravih gradova, kandidirao se za domaćinstvo ovog značajnog događaja te ušao u najuži izbor, uz portugalski grad Viana do Castelo.1. kolovoza

Konferencija za novinare u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport

Besplpatni ljetni tečajevi stranih jezika koje je u prvom turnusu završilo oko 4 600 osnovaca i 600 srednjoškolaca, te projekti Darujmo djeci kazalište, Vrtić u bolnici i Vrtić u prirodi, bile su teme konferencije za novinare održane 1. kolovoza u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport. Kako se moglo čuti, broj polaznika ljetnih tečajeva bio je znatno ispod očekivanog, jer mnogi učenici nisu došli iako su prijavljeni uz suglasnost roditelja. Zato su za sljedeću godinu najavljene strože mjere u smislu novčanog pologa, koji će biti vraćen nakon završenog tečaja.

Humanitarnom akcijom Darujmo djeci kazalište prikupljeno je 123 tisuće kuna za udrugu Krila, a u projektu je sudjelovalo 8000 djece, roditelja i odgajatelja.

U sklopu projekta Vrtić u bolnici, nakon otvaranja vrtića u KBC-u Rebro, Gradski ured je pokrenuo inicijativu za otvaranje vrtića u Dječjoj bolnici Klaićeva. Iz proračuna Grada Zagreba financirat će se oprema i didaktika za dvije odgojne skupine.

Projekt Vrtić u prirodi, najavljen za iduću pedagošku godinu u Gradu mladih, omogućit će djeci boravak u prirodi, u trajanju od pet dana, a u sklopu redovitog programa u vrtićima.
Najavljeno je i gostovanje svjetske glazbeno plesne senzacije iz Izraela – Mayumana, čiji će se nastup održati 10. i 11. rujna u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.


 

1. kolovoza

Gradonačelnik poziva na isticanje zastava u povodu Dana pobjede i
domovinske zahvalnosti


U povodu 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić poziva građane i sve javne ustanove, tvrtke i institucije da isticanjem državnih obilježja daju svoj doprinos primjerenom obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Zagrebu, kao glavnom gradu Republike Hrvatske.


Time ćemo na simboličan način izraziti zahvalnost svima koji su sudjelovali u oslobodilačkoj akciji Oluja, pogotovo onima koji su u Domovinskom ratu za Hrvatsku dali najvrjednije – svoje živote.


Čestitajući svim Zagrepčankama i Zagrepčanima ovaj veliki državni blagdan, gradonačelnik podsjeća da samo cijeneći vlastito, naše, cijeneći žrtvu onih koji su najzaslužniji za slobodu koju danas imamo, možemo biti ravnopravan i pouzdan partner Europi, njen sastavni i bitan dio, samo ponosni možemo dati najbolje i graditi svoju zemlju, svoj grad na pravi način, u skladu s vlastitim željama i nadama.