clanak False

Listopad 2007.

19.04.2017.

 
31. listopada - Automobil za Dječju kuću Svete Tereze na Vrhovcu


31. listopada

Vijenac za maksimirske branitelje

U povodu Dana svih svetih, gradonačelnik Milan Bandić, položio je vijenac za pale maksimirske branitelje.30. listopada, izaslanstvo Zagreba u Budimpešti / Posjet sportskoj areni

Sa ciljem razmjene i stjecanja iskustava u upravljanju velikim sportskim objektima izaslanstvo Zagreba, što ga predvodi zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić, otputovalo je, 30. listopada, u Budimpeštu.
Primit će ih zamjenik gradonačelnika Imre Ikvai - Szabó, a, među ostalim, prema protokolu je predviđen i posjet budimpeštanskoj sportskoj areni.29. listopada

Gradonačelnik primio Hrvatsku reprezentaciju transplantiranih

U povodu Međunarodnog dana darivanja i presađivanja organa, 28. listopada, gradonačelnik Milan Bandić primio je, 29. listopada, uspješne reprezentativce transplantiranih i dijaliziranih Hrvatske koji su na 16. svjetskim igrama transplantiranih u Bangkoku osvojili tri zlatne medalje.27. listopada, u palači Dverce

Primanje eminentnih arhitekata

Nakon završetka dvodnevnog međunarodnog skupa Dani Orisa, gradonačelnik Milan Bandić upriličio je u palači Dverce, prijem za prestavnike toga etabliranog skupa arhitekata. Simpozij koji već tradicionalno organizira časopis Oris, a vodi arhitekt Andrija Rusan, okupio je oko 2500 sudionika iz Hrvatske i svijeta kojima su svoja iskustva izložili eminentni arhitekti iz Austrije, Danske, Japana, Hrvatske Nizozemske, Kine, Francuske, Slovenije i SAD -a.27. listopada

Međunarodna konferencija Hrvatske paneuropske unije

U povodu održavanja Međunarodne konferencije Hrvatske paneuropske unije, gradonačelnik Milan Bandić primio je, 27. listopada, sudionike Konferencije, a počasnom predsjedniku Ottu von Habsburgu čestitao 95. rođendan.
26. listopada

Potpredsjednica Francuskog senata kod
gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je, 26. listopada, potpredsjednicu Francuskog senata Michele André koja boravi u Zagrebu u povodu sutrašnjeg odlikovanja predsjednice Međunarodne verbotonalne udruge, naše sugrađanke Zdenke Gavrilović visokim odlikovanjem Republike Francuske - Ordenom viteza za nacionalne zasluge.

U razgovoru u gradonačelnikovu salonu, na kojemu je bio i veleposlanik Francuske R epublike u RH M. Francosi Saint – Paul, bilo je riječi o bogatoj međunarodnoj suradnji Grada Zagreba i o jačanju odnosa s drugim glavnim gradovima Europe i svijeta. Visoka je gošća gradonačelnika pozvala da kada dođe u Pariz posjeti Senat, primijetila je da se Zagreb evidentno mijenja i razvija te među ostalim, naglasila da Francuska daje podršku Republici Hrvatskoj na njenom putu u Europsku uniju.
24. listopada

Mitropolit europski kod gradonačelnika Zagreba

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primo je mitropolita europskog g. Pimena i visoko izaslanstvo Makedonske pravoslavne crkve koje je predvodio protoerej Kirko Velinski, parohiski svećenik. Glavna tema sastanka koji je inicirao mitropolit europski, bilo je zemljište za izgradnju Makedonske pravoslavne crkve i Župnog ureda u Zagrebu koja bi se, prema najavi gradonačelnika, trebala početi graditi sljedeće godine na početku Zagrebačke avenije (na Knežiji).23. listopada u palači Dverce

Zagreb i Beč surađivat će i u kriznim situacijama

Zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Ivo Jelušić i voditelj Direkcije za izgradnju grada Beča Gerhard Weber potpisali su, 23. listopada, u gradskoj palači Dverce, Aneks sporazuma između gradova Zagreba i Beča. Time se proširuje suradnja dvaju gradova i na područje kriznih situacija, kojih će, nadaju se, biti što je moguće manje. Inače, Sporazum o suradnji dvaju gradova potpisan je 2000. pa su formirane radne skupine za zaštitu okoliša, razvitak grada, promet i kulturu. Suradnja se odvija i na područjima komunalnoga gospodarstva i gradskih tehnologija.


21. listopada

40 godina prijateljstva Zagreba i Mainza / Zagrebački gradonačelnik upisan u Zlatnu knjigu prijateljskoga grada. Više...

19. listopada

Novi prostori za MS Odranski Obrež / Dragonožec dobio ŠRC


Žitelji Gradske četvrti Brezovica 19. će listopada pamtiti po dvije svečanosti i dva otvaranja kojima je nazočio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić s najbližim suradnicima. Riječ je o obnovljenoj zgradi Mjesne samouprave Odranski Obrež u koju je utrošeno oko 813 tisuća kuna te o novom sportsko – rekreacijskom centru Ivica Nikitek u Dragonošcu, investiciji vrijednoj 1,5 milijun kuna.

Kako se moglo čuti, u novouređenoj zgradi Mjesne samouprave funkcionirat će brojne udruge i društva, a, na radost stanovnika Dragonošca i obližnjih naselja, napokon je otvoren primjereni prostor na kojemu će se, najavljeno je, odvijati razni sportski i kulturni sadržaji.19. listopada

Gradonačelnik primio članove Atletskog kluba Agram

Na svojevrsnom radnom sastanku gradonačelnika Milana Bandića s predstavnicima i reprezentativcima AK Agram koje su predvodili predsjednica i tajnik - Božica Barišić i Branko Omazić, osim čestitanja na vrhunskim rezultatima i nabrajanja planovima za nova natjecanja i uspjehe, bilo je riječi i o problemima s kojima se susreću naši atletičari s invaliditetom, ponajprije u vezi s financiranjem i nedostatku prostora za rad.

Kako je najavio gradonačelnik Bandić koji je i počasni član Agrama , Marija Iveković i Vedran Lozanov uskoro mogu očekivati gradski stan u najam, Marija do kraja ove, a Vedran do polovice sljedeće godine. Dok se ne završi atletski stadion Svetice gdje su predviđeni prostori za Agramovce, razmotrit će se mogućnosti za njihovo funkcioniranje negdje drugdje, a kao vrhunski sportaši, u skladu s gradskim kriterijima i zahvaljujući odličnim rezultatima, od sljedeće bi godine za njihovo funkcioniranje trebala biti osigurana sredstva i u Gradskom proračunu.

A da Agramovci to i zaslužuju, potvrđuju njihovi kontinurani uspjesi. Norme za Peking 2008 i Paraolimpijske igre ispunilo je čak 12 njihovih članova: Marija Iveković, Vedran Lozanov, Branimir Budetić, Goran Žeželj, Ivana Matošević, Denis Slunjski, Marija Mikulić, Kristina Ivanković, Tomislav Hrbud, Mladen Tomić, Petar Bešlić, Matija Podravec.


18.-20. listopada – u Skopju

 

Zamjenica gradonačelnika na Konferenciji Unije glavnih gradova
srednje i jugoistočne Europe

Zamjenica gradonačelnika Ljiljana Kuhta Jeličić sudjelovat će, od 18. do 20. listopada, na 11. konferenciji Unije glavnih gradova srednje i jugoistočne Europe u Skopju.
Drugog dana Konferencije, 19. listopada, zamjenica gradonačelnika predstavit će Zagreb s temom: Suradnja glavnih gradova srednje i jugoistočne Europe sa središnjom vlašću i institucijama Europske Unije.Od 16. listopada isplata pomoći za opremu novorođenog djeteta

Prema obavijesti iz Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, 16. listopada, započela je isplata pomoći Grada Zagreba za opremu novorođenog djeteta.

Navedenu pomoć primit će korisnici prava na novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta koji su to pravo ostvarili u rujnu 2007. i u rujnu 2006.

Rok za podnošenje zahtjeva za nove korisnike prava na pomoć za opremu novorođenog djeteta je šest mjeseci od dana rođenja djeteta. Detaljnije ...15. listopada

Radionica Lokalne aktivnosti za biološku raznolikost

Zamjenica gradonačelnika Ljiljana Kuhta Jeličić otvorila je, 15. listopada, radionicu Lokalne aktivnosti za biološku raznolikost – LAB koja se, od 15. do 17. listopada, održava u hotelu Dubrovnik.
LAB je trogodišnji pilot projekt na koji su pozvani odabrani gradovi iz cijeloga svijeta s ciljem poboljšanja kvalitete upravljanja biološkom raznolikošću na razini lokalnih vlasti. Potpisivanjem Ugovora o pristupanju, u travnju ove godine, Zagreb je postao sudionik ovog međunarodnog Projekta.

Istoga dana, u palači Dverce, organiziran je svečani prijem za sudionike Radionice.


 

Od 15. listopada isplata novčane pomoći umirovljenicimaIsplata pomoći umirovljenicima, koju daje Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba za mjesec listopad 2007., započinje preko Hrvatske pošte u ponedjeljak, 15. listopada 2007.

Umirovljenici koji pomoć nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima do 31. listopada 2007.

Sukladno izmjenama i dopunama Odluke o vrstama pomoći socijalne skrbi Grada Zagreba (Sl.gl. 22/04.), pravo na novčanu pomoć, od 1. siječnja 2005., ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske s prebivalištem u Gradu Zagrebu, kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 1.500,00 kn mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:

    I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900,00 kuna mjesečno;
    II.skupina - umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 900,01 do 1.200,00 kuna mjesečno;
    III. skupina - umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 1.200,01 do 1.500,00 kuna mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400,00 kn, II. skupine na 300,00 kn, a umirovljenici III. skupine na 200,00 kn pomoći mjesečno.

Nakon toga nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskom uredu za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, na adresi Nova cesta 1.


Od 13. do 17. listopada gradonačelnik Milan Bandić u Izraelu // 25. jeruzalemska konferencija gradonačelnika. Više...12. listopada u Vladi RH

Potpisan Sporazum o gradnji Hrvatskog rukometnog doma

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predsjednik Vlade RH Ivo Sanader potpisali su, 12. listopada, Sporazum o gradnji Hrvatskog rukometnog doma na Sveticama, čime će Grad Zagreb dobiti još jedan reprezentativan sportski objekt s dvije dvorane i popratnim sadržajima.


 

12. listopada

Otvoren Sveučilišni kampus Borongaj

Gradonačelnik Milan Bandić, zajedno s predsjednikom RH Stjepanom Mesićem, predsjednikom Vlade RH Ivom Sanaderom, ministrom znanosti, obrazovanje i športa Draganom Primorcem i rektorom Sveučilišta u Zagrebu Aleksom Bjelišem prisustvovao je otvorenju Sveučilišnog kampusa Borongaj, obilježavanju 50. obljetnice Studentskog centra i 10. obljetnice Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

U sklopu Kampusa djelovat će Znanstveno-učilišni kampus, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Fakultet prometnih znanosti, Hrvatski studiji i restoran Studentskog centra.12. listopada

Zračna luka Zagreb - novi putnički terminal

U Zračnoj luci Zagreb gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Vlade RH Ivo Sanader potpisali su, 12. listopada, Protokol o gradnji novoga putničkog terminala.
Cjelokupna investicija iznosit će 212 milijuna eura, od čega će Grad Zagreb i država osigurati oko 52 milijuna, a ostatak će, iz vlastite akumulacije i kreditom, namiriti Zračna luka.11. listopada
Gradonačelniku ZLATNA PLAKETA S KADENOM

U povodu obilježavanja 38. obljetnice Dana kulture Mare nostrum Croaticum, 11. listopada, u gradskoj palači Dverce dodijeljena su priznanja osobama koje su pomogle stvaranju, njegovanju i promicanju vjerskih i kulturno-povijesnih vrijednosti koje smo baštinili od naših predaka, a u korist naših potomaka.

Ovogodišnji dobitnici Zlatne plakete s kadenom su gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, bivši rektor Sveučilišta u Zagrebu Marijan Šunjić, književnik i prevoditelj Nedjeljko Fabrio, maestro Vladimir Kranjčević i japanski veleposlanik u RH Petsuhitsa Shirakawa.9. listopada - Kino Europa u vlasništvu Grada

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predsjednica Uprave Kinematografa Zagreb Ina Čavlina potpisali su, 9. listopada, kupoprodajni ugovor kojim Grad Zagreb postaje vlasnikom kina Europa.

Vrijednost Ugovora je 21,9 milijuna kuna, a Grad se obvezao da će navedeni iznos otplatiti u šest mjesečnih obroka. Kupoprodajom je obuhvaćeno 1300 m2 prostora kina Europa, u Varšavskoj 3, zajedno sa svom pripadajućom opremom i inventarom.

Pregovori koji su prethodili potpisivanju ovog ugovora trajali su godinu dana. Kino Europa je kultno zagrebačko kino. Sagradila ga je, dvadesetih godina XX. stoljeća, bogata zagrebačka obitelj Muller, a kao klasično kino koje je do hrvatskog osamostaljenja nosilo ime kino Balkan djeluje posljednjih 70 godina.

Kino dvorana ima 500 sjedećih mjesta, a kino Europa posjeduje vrlo kvalitetnu i vrijednu kino opremu. Na traženje kulturne javnosti kino Europa zadržat će svoju dosadašnju funkciju. Već ove, 2007. godine, upravo kino Europa, sada u vlasništvu Grada, bit će domaćinom Zagreb film festivala.8. listopada – U povodu Dana neovisnosti

Izaslanstvo Zagreba položilo vijence

U povodu Dana neovisnosti, 8. listopada, izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem položilo je vijence i zapalilo svijeće kod Zida boli, grobnice Narodnih heroja, središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja i na grobnicu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Mirogoju. Zagrebačko je izaslanstvo položilo vijenac i kod Zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.


 

6. listopada

Gradonačelnik obišao gradilišta GOK-a i Radničke ceste

Obišavši gradilišta glavnog odvodnog kanala i Radničke ceste, 6. listopada, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo tijekom radova te najavio njihov završetak do kraja studenoga ove godine. Zajedno sa suradnicima uvjerio se da se radovi odvijaju u skladu s planovima, pa je zatvaranje GOK-a u završnoj fazi, a paralelno s gradnjom istočnog kolnika Radničke ceste, na dionici sjeverno od Pokupske ulice, dovršavaju se vodovodne instalacije, elektroenergetske i DTK mreže, kolnik u Pokupskoj ulici i Kanalskom putu, te hortikulturno uređenje i semaforizacija raskrižja.
Pogledajte fotografije s gradilišta.

 


 

5. listopada
Kvaternikov trg – pristupne ceste i tramvajska pruga u prometu


Nakon završene treće faze radova, gradonačelnik Milan Bandić otvorio je, 5. listopada, pristupne prometnice Kvaternikovu trgu i tramvajsku prugu. Više...4. listopada

Veleposlanik Mađarske kod gradonačelnika

Veleposlanika Republike Mađarske Pétera Györkösa, primio je, 4. listopada, u nastupni posjet gradonačelnik Milan Bandić.
Visoki je gost u prioritete svoga mandata ubrojio pristupanje Republike Hrvatske NATO-u i Europskoj Uniji, omogućavanje boljega cestovnog povezivanja Zagreba i Budimpešte, te nastavak i jačanje suradnje između dviju zemalja. Ujedno je izrazio i nadu da će Zagreb, 2010., prisustvovati svečanosti proglašenja Pečuha Europskim glavnim gradom kulture.

Među ostalim, gradonačelnik je najavio potporu mađarskom kulturnom društvu Ady Endre, istaknuvši da se stupanj demokracije mjeri i stupnjem značenja koji se pridaje nacionalnim manjinama.
3. listopada

Predstavnici Specijalne jedinice policije Alfa Zagreb kod gradonačelnika

U povodu 16. godišnjice ustrojavanja gradonačelnik Milan Bandić primio je, u palači Dverce, predstavnike Specijalne jedinice policije Alfa Zagreb.3. listopada

Dječji tjedan 2007 / Tradicionalni susret djece s gradonačelnikom

Djecu i predstavnike društava Naša djeca i Središnjeg koordinacijskog odbora akcije Gradovi i općine – prijatelji djece primio je u Gradskom poglavarstvu, 3. listopada, gradonačelnik Milan Bandić.
Na već tradicionalnom susretu tijekom održavanja Dječjeg tjedna mališani su gradonačelnika upoznali s potrebama uređivanja i gradnje novih vrtića, škola i igrališta, ujedno mu zahvalivši na svemu dosad učinjenome.

Gradonačelnik je djeci zahvalio na sugestijama i prijedlozima, najavio gradnju pet vrtića i pet škola u sljedećoj godini kao i nova igrališta u svim dijelovima Grada.

Dječji tjedan je tradicionalna akcija posvećena djeci, a ovogodišnji je moto Ljubav djeci prije svega – Odrasli slušajte nas.


 

3. listopada – Obilazak gradilišta Arene


Prilikom obilaska gradilišta polivalentne dvorane Arena na Laništu, 3. listopada, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predsjednik Vlade RH Ivo Sanader izrazili su zadovoljstvo dosadašnjim radovima koji se odvijaju prema planu.
2. listopada

e-zdravstvo Grada Zagreba – sustav socijalnih kartica

U prostorima Pučke kuhinje Grada Zagreba gradonačelnik Milan Bandić i predstavnici Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje predstavili su, 2. listopada, Projekt e-zdravstvo Grada Zagreba – sustav socijalnih kartica čija prva faza obuhvaća podjelu i aplikaciju socijalnih kartica za korisnike prehrane u pučkim kuhinjama. Više...


 1. listopada

Predstavnici policijskih uprava Mainza i Zagreba kod gradonačelnika


Gradonačelnik Milan Bandić primio je, 1. listopada, predstavnike Policijskog prezidija Mainza i Policijske uprave zagrebačke koje su predvodili načelnici Karl-Heinz Weber i Marijan Tomurad.

Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjoj suradnji policija Mainza i Zagreba, koja će se nastaviti i u budućnosti, a čulo se i to da dvije policije djele sličnu filozofiju u svom djelovanju.

Prigodom trodnevnog posjeta PU zagrebačkoj goste iz Mainza posebno se dojmio odlazak u Vukovar i na Ovčaru.1. listopada

Gradonačelnik primio veleposlanika Republike Albanije

Gradonačelnik Milan Bandić primio je, 1. listopada, u nastupni posjet veleposlanika Republike Albanije Pellumba Qazimia.

S obzirom na aktualne prioritetne ciljeve Republike Albanije visoki je gost naglasio važnost hrvatskih iskustava u reformama potrebnima za ulazak u Europsku Uniju i NATO. U salonu gradonačelnika bilo je riječi i o albanskoj manjini u Zagrebu koja predstavlja 0,43 posto ukupnog stanovništva i koju, sukladno Ustavnom zakonu o nacionalnim manjinama, predstavlja Vijeće albanske nacionalne manjine.