clanak False

Srpanj 2007.

19.04.2017.

 
31. srpnja


Gradonačelnik posjetio Muzej za umjetnost i obrt

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, posjetio je, 31. srpnja, Muzej za umjetnost i obrt.
Domaćini, ravnatelj Miroslav Gašparović i viša kustosica Anđelka Galić, upoznali su predstavnike grada s prostornim i drugim problemima s kojima se susreće jedan od najstarijih hrvatskih muzeja, kojega je tijekom prošle godine posjetilo više od 200 tisuća posjetitelja i koji je nakon Kneževa dvora u Dubrovniku drugi najposjećeniji muzej u Hrvatskoj.

Iznalaženje kvalitetne alternativne lokacije za Školu primijenjene umjetnosti, kako bi muzej dobio nužno potrebne dodatne radne i izložbene prostore, jedno je od strateških pitanja, na čijem će se rješavanju, uz punu potporu gradske uprave raditi u fazama naredne četiri godine.

Zgrada, u kojoj je smješten Muzej za umjetnost i obrt, inače je, s čak 317 prozora, najveća palača u Donjem gradu, izgrađena u doba i uz angažman velikog graditelja i prosvjetitelja Isidora Kršnjavoga.
Od sredine osamdesetih godina XX stoljeća na njoj nisu izvođeni gotovo nikakvi zahvati u smislu približavanja ove muzejske ustanove standardima opremanja i sigurnosti suvremenih svjetskih muzeja.
Zbog toga će za planirane velike izložbe Rembrandta i Tiepola u 2008. godini biti nužna značajna materijalna potpora, koju su gradski čelnici na čelu s gradonačelnikom, na sastanku u Muzeju, svesrdno obećali.


31. srpnja

Gradonačelnik u posjetu Hrvatskom autoklubu


U sklopu predstavljanja HAK-ovog projekta polaganja ispita – testa iz nastavnog predmeta Prometni propisi i sigurnosna pravila putem računala, gradonačelnik Milan Bandić susreo se, 31. srpnja, sa predstavnicima kluba predvođenim predsjednikom Ivom Bikićem, s kojima je obišao alarm centralu HAK-a i tom prigodom pozdravio sve vozačice i vozače izravnim javljanjem u eter.

Zagrebački je gradonačelnik izrazio zadovoljstvo HAK-ovim projektom kojim se želi unaprijediti cjelokupan sustav obrazovanja vozača i uskladiti standarde i načine provedbe vozačkog ispita s onima koji se primjenjuju u zemljama EU.30. srpnja - Gradonačelnik ispratio djecu branitelja

Peta skupina od 100 djece hrvatskih branitelja iz Grada Zagreba otputovala je, 30. srpnja, na ljetovanje, a ispratio ih je gradonačelnik Milan Bandić.

Ljetovanje u Obrazovnom centru Luša u Brodarici kod Šibenika, u trajanju od sedam dana, organizira Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje.


 

28. srpnja - Gradonačelnik uručio ključeve vozila


Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uručio je, 28. srpnja, vozilo tipa Nissan Terano 2,4 Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja – stanica Zagreb i Fiat Ducato 2,5 TDS Udruzi Zagrebački bokci.

U ime HGSS- stanice Zagreb vozilo je preuzeo pročelnik Dalibor Vučić, a u ime Udruge Zagrebački bokci predsjednik Josip Nevenko Krznarić.

Vozila su donacija Zagrebačkog holdinga.27. srpnja – Konstituirajuće sjednice vijeća nacionalnih manjina

U Gradskom poglavarstvu, 27. srpnja, konstituirano je svih osam vijeća nacionalnih manjina Grada Zagreba, članovi kojih su izabrani na izborima 17. lipnja 2007.

Sjednice je na temelju čl. 1 Odluke o davanju ovlaštenja za sazivanje konstituirajućih sjednica vijeća nacionalnih manjina sazvao gradonačelnik Milan Bandić koji je uvodno i predsjedao sjednicama.

Na konstituirajućim sjednicama verificirani su mandati izabranim članovima vijeća te su izabrani predsjednici i zamjenici predsjednika vijeća nacionalnih manjina Grada Zagreba. Za predjednika Vijeća albanske nacionalne manjine izabran je Luigj Daka, a za zamjenika predsjednika Ilir Uka, za predsjednika Vijeća bošnjačke nacionalne manjine izabran je Hilmija Šabić, a za zamjenika Mujaga Mehić, za predsjednika Vijeća crnogorske nacionalne manjine izabran je prof.dr.sc. Veselin Simović, a za zamjenika Milanka Bunčić, za predsjednika Vijeća češke nacionalne manjine izabran je Adolf Tomek, a za zamjenika Jarmila Kozak-Marinković, za predsjednika Vijeća mađarske nacionalne manjine izabran je Zoltan Balaž-Piri, a za zamjenika Jožef Major, za predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine izabran je Bajro Bajrić, a za zamjenika Osman Muratović, za predsjednika Vijeća slovenske nacionalne manjine izabran je Darko Šonc, a za zamjenika Franc Strašek, a za predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine izabran je Aleksandar Milošević te zamjenik Rade Dragojević.26. srpnja

Ultramaratonci Duško Štrbac i Mladen Hodak
kod gradonačelnika


Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je, 26. srpnja, u Gradskom poglavarstvu, ultramaratonce Duška Štrbca i Mladena Hodaka, a u povodu njihovog sudjelovanja na ultramaratonu u Austriji proteklog vikenda.

Gosti su tom prigodom zahvalili gradonačelniku i Gradu Zagrebu na pruženoj materijalnoj potpori koja je omogućila sudjelovanje na ovoj prestižnoj utrci dvojice zagrebačkih ultramaratonaca.


 

26. srpnja

Obilazak GČ Novi Zagreb zapad


Obilazak Gradske četvrti Novi Zagreb zapad gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima i predstavnicima Gradske četvrti, započeo je na Kajzerici, u II. Južnoj obali, gdje će, kako je najavio Jadranko Baturić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb zapad, za tri tjedna biti završeno asfaltiranje i posljednje neasfaltirane ulice na Kajzerici.

Radove na nogostupu u Ventilatorskoj ulici, od Puškarićeve ulice do Stupnika, u dužini od 1000 m, koje su također obišli gradonačelnik i suradnici, bit će gotovi za otprilike tri tjedna, a koštat će oko 550 tisuća kuna.

Nakon toga, u naselju Trokut, kraj Hermanove ulice (između dviju željezničkih pruga), gradonačelnik je otvorio novoizgrađeno polivalentno igralište na mjestu na kojem se tridesetak godina nalazilo odlagalište smeća. Pripremajući teren za gradnju igrališta, djelatnici Čistoće odvezli su oko 130 tona krupnog otpada. Investicija je vrijedna oko 750 tisuća kuna, ne računajući radove koje je donirao Zagrebački holding.
26. srpnja

Danijela Grgić kod gradonačelnika

U povodu vrhunskog rezultata na Europskom juniorskom prvenstvu u atletici u nizozemskom Hengelou gradonačelnik Milan Bandić primio je, 26. srpnja, Danijelu Grgić i njenog trenera Mladena Katalinića.

U razgovoru u salonu gradonačelnika bilo je riječi i o gradskoj politici pomaganja vrhunskim mladim sportašima.
Gošći, aktualnoj svjetskoj i europskoj juniorskoj prvakinji i rekorderki Hrvatske, gradonačelnik je ponudio potporu u rješavanju eventualnih logističkih problema za što je zadužio nadležan Gradski ured.
25. srpnja, u Gradskom poglavarstvu

Potpisan aneks II. temeljnog kolektivnog ugovora

Pregovarački odbor Gradskog poglavarstva Grada Zagreba i Sindikat trgovačkog društva Zagrebačkog holdinga potpisali su, 25. srpnja, dodatak II. temeljnog kolektivnog ugovora.

Ugovorom, što su ga potpisali Ivo Jelušić u ime Grada i Vesna Pauković u ime Sindikata, korigirana je osnovica plaće od siječnja 07. za uvećanje od 6,5%, maksimiziran je godišnji odmor u trajanju od 33 dana, a troškovi prijevoza osiguravaju se kroz mjesečne ili godišnje pokazne karte svim zaposlenicima Holdinga.


25. srpnja

Obilazak Centra za pse vodiče i mobilitet te ulice Štefanovec


Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je gradilište Centra za pse vodiče i mobilitet na Dotrščini što ga, u jednakim omjerima, financiraju Grad Zagreb, Vlada RH i Udruga za pse vodiče i mobilitet.
Grad Zagreb je Udruzi dodijelio zemljište za pravo građenja Centra, a ukupna vrijednost radova iznosi oko 15 milijuna kuna.

Svoj obilazak gradonačelnik je, sa suradnicima i predstavnicima gradske četvrti Podsljeme, nastavio u ulici Štefanovec gdje je uloženo oko pet milijuna kuna u 1800 m prometnice, prošireni kolnik, dograđene nogostupe te pješačke hodnike.


 

25. srpnja

Otvorenje središnjeg atrija u Općoj bolnici sv. Duh


U Općoj bolnici sv. Duh gradonačelnik Milan Bandić svečano je otvorio novi središnji atrij s prilazom za osobe s invaliditetom.
Izgrađeni su i informatički umreženi laboratoriji, na jednom mjestu, dostupni osobama s posebnim potrebama. Vrijednost investicije je oko 11 milijuna kuna, a financijska sredstva osigurao je Grad Zagreb. U planu je i gradnja središnjeg hitnog prijama, a početak radova predviđen je za kolovoz ove godine.23. srpanj 2007.

Primanje sudionika 53. susreta europskih kršćanskih profesora

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je, u palači Dverce, sudionike 53. susreta europskih kršćanskih profesora. Uz gradonačelnika, prisutne je pozdravio i predsjednik Europske udruge kršćanskih profesora Wolfgang Rank iz Austrije.
Susret se održava od 22. do 28. srpnja u Samoboru, a u organizaciji Hrvatskog katoličkog društva prosvjetnih djelatnika.23. srpnja – Otvorenje e-bolnice na Srebrnjaku

Simboličnim pritiskom na tastaturu gradonačelnik Milan Bandić otvorio je, 23. srpnja, e-bolnicu Dječje bolnice Srebrnjak.

E-bolnica, prema riječima ravnatelja Bolnice dr. Bore Nogala, omogućuje elektonički zdravstveni karton za pacijenta, liječnici imaju trenutačan pristup do svakog hitno potrebnog podatka, slikovni zapis i laboratorijske pretrage postaju sastavni dio elektroničkog zdravstvenog kartona, a omogućeno je i statističko praćenje medicinskih podataka koji mogu postati baza za znanstveno istraživačke aktivnosti.
Projekt je koštao oko tri milijuna kuna, a u cijelosti ga je financirao Grad Zagreb.23. srpnja – Gradonačelnik predao dva psa vodiča

Gradonačelnik Milan Bandić, u društvu s predsjednicom Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet Mirom Katalenić, predao je Billa i Bubi, pse vodiče slijepih osoba budućim korisnicima.

Riječ je o psima koje je gradonačelnik, u kolovozu 2005., predao obiteljima s kojima su, prema pravilima treninga pasa, na socijalizaciji proveli godinu dana, da bi sada, nakon što su završili školovanje, postali vodiči Saši Božiću i Josipu Rašiću.


 

21. srpnja – subotnji obilazak gradonačelnika

Kvatrić do 1. studenog / Gradonačelnik zamolio sugrađane za još malo strpljenja


U redovitom subotnjem obilasku gradilišta gradonačelnik Milan Bandić se, 21. srpnja, uvjerio da gradnja podzemne garaže na Kvaternikovu trgu i uređivanje pristupnih prometnica teče u skladu s planiranim rokovima pa će radovi vrijedni oko 102 milijuna kuna biti dovršeni do 1. studenog.

Temeljita rekonstrukcija prometnica i komunalne infrastrukture u Boškovićevoj i Hebrangovoj bili su druga točka subotnjeg obilaska. Uz radove u Prilazu baruna Filipovića, riječ je o najzahtjevnijim ovoljetnim prometnim investicijama u gradskom središtu ukupne vrijednosti 12 milijuna kuna.

Izrazivši zadovoljstvo dinamikom radova gradonačelnik Bandić opetovano je, na kraju obilaska, zamolio sugrađane za još malo strpljenja, do okončanja zahtjevnih zahvata.


 19. srpnja

Otvoren SRC u Sigetu


Uključivanjem rasvjete, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić simbolično je otvorio, 19. srpnja, nove sportske terene u Sigetu. Kako se moglo čuti, riječ je o investiciji od oko tri milijuna kuna i prvom sportsko - rekreacijskom centru na području GČ Novi Zagreb - zapad.18. srpnja u palači Dverce

UGOVORI ZA NABAVKU NOVIH 70 NISKOPODNIH TRAMVAJA

 

U nazočnosti predsjednika Vlade RH dr. Ive Sanadera, ministara i gradskih čelnika predvođenih gradonačelnikom Milanom Bandićem, u srijedu, 18. srpnja, u gradskoj palači Dverce, predstavnici Grada Zagreba, Zagrebačkog holdinga, podružnice ZET, UniCredit Leasing Croatia d.o.o i Konzorcija CROTRAM potpisali su ugovore o kupoprodaji i financiranju putem operativnog leasinga 70 niskopodnih tramvajskih vozila serije TMK 2200.

Potpisana su četiri ugovora. Prva tri odnose se na reguliranje operativnog leasinga (sale & lease back – povratni najam) za ranije isporučene tramvaje, a realizacijom kojih se posredno financira nabavka novih 70 tramvaja. Četvrti ugovor, onaj o ISPORUCI 70 NISKOPODNIH TRAMVAJSKIH VOZILA SERIJE TMK 2200 označava početak nabave novih vozila ukupne vrijednosti 957.312.106,10 kuna (bez PDV-a), a koja će se, uz prosječnu dinamiku od tri tramvaja mjesečno isporučivati 33 mjeseca od stupanja na snagu ugovora i uplate prvog dijela predujma:

  • KUPOPRODAJNI UGOVOR ZA 70 NISKOPODNIH TRAMVAJSKIH VOZILA TMK 2201-2270 (potpisnici - za Zagrebački holding i Podružnicu ZET – Slobodan Ljubičić i Ivan Tolić, predsjednik i član Uprave U niCredit leasing Croatia d.o.o. Zagreb Tomo Bolotin i Bogdan Drakulić.)
  • UGOVOR O OPERATIVNOM LEASINGU TRAMVAJSKIH VOZILA (potpisnici - za Zagrebački holding i Podružnicu ZET Slobodan Ljubičić, Ivan Tolić, predsjednik i član Uprave UniCredit leasing Croatia d.o.o. Zagreb Tomo Bolotin i Bogda n Drakulić.

U ime Grada Zagreba suglasnost je potpisao gradonačelnik Milan Bandić.

  • UGOVOR O UREĐENJU ODNOSA (potpisnici – za Grad Zagreb, gradonačelnik Milan Bandić, za Zagrebački holding i Podružnicu ZET - Slobodan Ljubičić i Ivan Tolić, a za UniCredit leasing Croatia d.o.o. predsjednik i član Uprave Zagreb Tomo Bolotin i Bogdan Drakulić.)
  • UGOVOR O ISPORUCI 70 NISKOPODNIH TRAMVAJSKIH VOZILA SERIJE TMK 2200 (potpisnici: predsjednik Uprave Končar Elektroindustrija d.d. - u ime Konzorcija CROTRAM - Darinko Bago, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić i član Uprave - voditelj Podružnice Zagrebački električni tramvaj Ivan Tolić.)


Potsjetimo, od 2003. do danas iz Konzorcija CROTRAM isporučeno je 70 niskopodnih tramvaja koji su se dosad pokazali jednim od zanimljivijih hrvatskih proizvoda.16. srpnja

6. Europsko softball prvenstvo za žene

Zamjenica gradonačelnika Ljiljana Kuhta Jeličić primila je, 16. srpnja, u palači Dverce, predstavnike 6. europskog softball prvenstva za žene koje se po prvi puta održava u Zagrebu od 16. do 21. srpnja. Istog dana zamjenica gradonačelnika otvorit će, na ŠRC Jarun, prvenstvo i Zagrebački softball centar.


 


16. srpnja u Gradskom poglavarstvu

Gradonačelnik primio zlatne rukometašice i srebrne rukometaše


U povodu odličnog nastupa na Europskom prvenstvu u rukometu na pijesku, održanom u Italiji, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić primio je, 16. srpnja, zlatne rukometašice i srebrne rukometaše koje je predvodio dopredsjednik Rukometnog saveza Hrvatske Marijan Maras.

Čestitavši ženskoj i muškoj reprezentaciji, gradonačelnik je naglasio da su upravo oni ti koji promiču Zagreb i Hrvatsku u svijetu, a Grad će im i dalje svesrdno pomagati, logistički i financijski.

Za uspomenu na osvajanje prvoga zlatnog odličja neke hrvatske rukometne reprezentacije na Europskom prvenstvu, pobjednici su gradonačelniku darovali set dresova, medalju, majicu s potpisima obje vrste i rukometnu loptu.


 


vrtić - Špansko

na gradilištu

Sesvetska Sela
14. srpnja, gradonačelnik u redovitom subotnjem obilasku gradilišta

Tri škole i tri vrtića do 28. kolovoza


U subotnjem obilasku gradilišta gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima, 14. srpnja, obišao je lokacije tri buduće škole i jednako toliko vrtića u Španskom, Sesvetama i Dubravi.

Nezadovoljan tempom izvođenja, naglasio je da očekuje dovršetak svih radova u rokovima, najkasnije do 28. kolovoza, a u međuvremenu će, kao i dosad, dolaziti u redovite kontrole. Trenutno se grade škola i vrtić u naselju Špansko – Oranice, škole u Sesvetskim Selima i Sesvetskoj Sopnici, te dječji vrtići u Sesvetskoj Selčini i Dubravi. Ukupna investicija je oko 280 milijuna kuna, a cilj je da sve zagrebačke škole rade u dvije smjene i da zaboravimo na liste čekanja za zagrebačke vrtiće i jaslice.
13. srpnja u Gradskom poglavarstvu

Stanovi u najam za 10 obitelji

Gradonačelnik Milan Bandić uručio je, 13. srpnja, zaključke o davanju stanova u najam predstavnicima 10 obitelji koje se nalaze u iznimno teškom socijalno – zdravstvenom stanju, a na temelju preporuke mjerodavnog ureda. Zaželjevši im sreću u novim domovima gradonačelnik je zamolio sugrađane za strpljenje i najavio dodjelu 800 socijalnih stanova tijekom 2008. i 2009., a za tri bi godine trebale bi biti zbrinute sve osobe s Liste reda prvenstva za dodjelu socijalnih stanova.


 13. srpnja
Gradonačelnik primio savjetnika predsjednika Ukrajine V. Klička


Gradonačelnik Milan Bandić primio je, 13. srpnja, u Poglavarstvu, savjetnika predsjednika Ukrajine za društvena pitanja Vitalija Klička, svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji. Uz izraze dobrodošlice i zahvalu za lijepe riječi o Zagrebu i Hrvatskoj, gradonačelnik je, među ostalim, naglasio da su sportaši najbolji ambasadori svojih zemalja.

Visoki je gost istaknuo potrebu za otvaranjem kulturnog centra Ukrajine u Zagrebu i predložio uspostavljanje direktne avionske linije Kijev – Zagreb kao doprinos razvijanju suradnje između dvaju gradova i naroda. Kako se čulo, do kraja godine izaslanstvo Zagreba predvođeno gradonačelnikom Bandićem posjetit će glavni grad Ukrajine, a na poziv gradonačelnika Kijeva.
Od 12. srpnja isplata pomoći za opremu novorođenog djeteta

Prema obavijesti iz Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, 12. srpnja, započela je isplata pomoći Grada Zagreba za opremu novorođenog djeteta.

Navedenu pomoć primit će korisnici prava na novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta koji su to pravo ostvarili u lipnju 2006. i u lipnju 2007.

Rok za podnošenje zahtjeva za nove korisnike prava na pomoć za opremu novorođenog djeteta je šest mjeseci od dana rođenja djeteta. Detaljnije ...


 

11. srpnja u gradskoj palači Dverce - prezentacija projekta ARENA ZAGREB / gradnja počinje 20. srpnja / rok dovršetka 15 mjeseci. Više...Od 11. srpnja isplata novčane pomoći umirovljenicima

Isplata pomoći umirovljenicima, koju daje Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba za mjesec srpanj 2007., započinje preko Hrvatske pošte u srijedu, 11. srpnja 2007.

Umirovljenici koji pomoć nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima do 31. srpnja 2007.

Sukladno izmjenama i dopunama Odluke o vrstama pomoći socijalne skrbi Grada Zagreba (Sl.gl. 22/04.), pravo na novčanu pomoć, od 1. siječnja 2005., ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske s prebivalištem u Gradu Zagrebu, kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 1.500,00 kn mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:

  I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900,00 kuna mjesečno;
  II. skupina - umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 900,01 do 1.200,00 kuna mjesečno;
  III.skupina - umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 1.200,01 do 1.500,00 kuna mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400,00 kn, II. skupine na 300,00 kn, a umirovljenici III. skupine na 200,00 kn pomoći mjesečno.

Nakon toga nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskom uredu za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, na adresi Nova cesta 1.


 


9. srpnja u palači Dverce - Medalja Vu slavu Osetije gradonačelniku Zagreba


Kao priznanje i zahvalu za organizaciju ljetovanja na Jadranu za djecu iz Beslana, pomoćnik opunomoćenika predstavnika Republike Sjeverne Osetije - Alanije pri predsjedniku Ruske Federacije Stanislav Bidihov uručio je gradonačelniku Milanu Bandiću medalju Vo slavu Osetije


9. srpnja druga grupa djece zagrebačkih branitelja, njih 150, otputovala je na sedmodnevno ljetovanje u Brodarici kod Šibenika, a u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje. Do kraja ljeta programom će biti obuhvaćeno 1100 djece.


8. srpnja na Jarunu Dođite i zabavite se!...20 godina poslije!

Uz bogat sportsko - zabavni program obilježena 20. obljetnica Univerzijade.

 

4. srpnja, konferencija za novinare Organizacijskog odbora za obilježavanje 20. obljetnice Univerzijade u Zagrebu

Dođite i zabavite se!...20 godina poslije!

U povodu obilježavanja 20. obljetnice Univerzijade 87 Zagreb , u petak, 6. srpnja, održat će se svečana sjednica u Gradskoj skupštini, a u nedjelju, 8. srpnja, na velikom nas jarunskom jezeru, uz moto Dođite i zabavite se! ...20 godina poslije! očekuje cjelodnevni sportsko – zabavni program.

 

 


 2. srpnja – Otvoren obnovljeni Centar veze Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba


U sjedištu Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba u Savskoj 1, gradonačelnik Milan Bandić otvorio je, 2. srpnja, obnovljen i moderniziran Operativno komandni centar veze - specijalnu službu 93.
Riječ je o suvremeno opremljenom centru za zaprimanje poziva, obradu informacije, uzbunjivanje operative i promptnu intervenciju, a prema riječima gradonačelnika, obnovljeni će centar omogućiti još bolju i bržu akciju u spašavanju života i imovine.2. srpnja

Veleposlanik SAD-a kod gradonačelnika Zagreba

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je, 2. srpnja, veleposlanika SAD-a u Republici Hrvatskoj Roberta A. Bradtkea.

U razgovoru u gradonačelnikovu salonu bilo je riječi o nedavnom posjetu zagrebačkoga izaslanstva SAD-u i sudjelovanju u radu Konferencije američkih gradonačelnika, o potencijalnim ulaganjima američkih tvrtki u Zagreb, a među ostalim, najavljena je i mogućnost dolaska gradonačelnika Washingtona u Zagreb tijekom 2008., o čemu slijede dogovori uz punu podršku Veleposlanstva SAD-a.


 Od 2. srpnja do 27. kolovoza

Ljetovanje djece zagrebačkih branitelja u Brodarici kraj Šibenika


I ove je godine, u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje - Odjela za branitelje – organizirano besplatno ljetovanje za djecu zagrebačkih branitelja i članova udruga iz Domovinskog rata.

Ljetovanje u Luši u Brodarici organizirano je u trajanju od sedam dana, u terminima od početka srpnja do 27. kolovoza. Prvih 150 mališana na more kreće u ponedjeljak, 2. srpnja. Na fotografiji: polazak prve grupe mališana.