clanak False

Studeni 2007.

19.04.2017.

 

30. studenoga

Međunarodni dan osoba s invaliditetom


U organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Zagreba i URIHO-a, a u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, u KD Vatroslav Lisinski obilježen je Međunarodni dan osoba s invaliditetom.


 

UKLANJANJE PREDIZBORNIH PLAKATA

- rok do 3. prosinca -

Nakon što su završili izbori i predizborna kampanja, te nakon isteka roka za uklanjanje plakata s javnih površina, gradonačelnik Milan Bandić odredio je 3. prosinca krajnjim rokom za njihovo uklanjanje.

Nakon toga roka, Grad će angažirati tvrtku koja će ukloniti sve preostale plakate, a računi će biti ispostavljeni strankama. 

 

26. studenoga

Garaža Tuškanac do svibnja 2008.


U društvu sa suradnicima, predstavicima Zagrebačkog holdinga i medija, gradonačelnik Milan Bandić obišao je gradilište podzemne javne garaže Tuškanac koja bi prve automobile mogla primiti na početku svibnja 2008.. Prema riječima direktora podružnice Zagrebparking Mate Kraljevića dovršeno je 70 posto radova, a u konačnici, garaža sa četiri podzemne etaže, imat će 466 parkirališnih mjesta, najsuvremeniji sustav automatske naplate, video-nadzor, sustav za kontrolu kvalitete zraka i klimatizaciju, te, među ostalim, sustav prisutnosti vozila na parkirnome mjestu.

Prema idejnom projektu Branka Vučinovića i Darka Vlahovića, a prema glavnom projektu Borisa Popovića, Zagrebački holding, podružnica Zagrebparking, finan cira gradnju garaže vrijednu 46 milijuna kuna koju, pod nadzorom APZ inženjeringa, izvodi Tehnika d.d..

Radovi su počeli u listopadu 2006., a s rokom dovršetka 14,5 mjeseci. Zbog otkrivanja tunela u prostoru ispod tribina, pa tako dodatnih osiguranja pokosa zapadne strane s mikropilotima i specifičnih zaštitnih radova na istočnoj strani, došlo je pomicanja roka dovršetka za 50 dana.

Pogledajte fotografije s gradilišta.
23. studenoga

Novi gerontološki centar u Sesvetama

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je, 23. studenoga, prostore Odjela socijalne skrbi u Sesvetama u kojima će se provoditi programi namijenjeni osobama starije životne dobi.
23. studenoga – Ninska ulica u prometu

U društvu s najbližim suradnicima, gradonačelnik Milan Bandić pustio je u promet, 23. studenoga, Ninsku ulicu u Sesvetama.
Radove vrijedne oko milijun i 100 tisuća kuna izvodio je Zagrebački holding – Podružnica Zagrebačke ceste , a uređeni su kolnik, istočni i zapadni nogostup.21. studenoga

Veleposlanica Latvije kod gradonačelnika

Gradonačelnik Milan Bandić primio je, 21. studenoga, veleposlanicu Latvije Nj.E. Argitu Daudze.

U razgovoru u salonu gradonačelnika, bilo je riječi o mogućnostima uspostave suradnje između Zagreba i Rige, a visoka je gošća, među ostalim, iskazala zanimanje za projekt zagrebačkog tramvaja koji se već pokazao kao uspješan hrvatski proizvod.


20. studenoga – Gradonačelnik otvorio garažu na Kvaternikovu trgu


Nakon 15 mjeseci opsežnih radova, gradonačelnik Milan Bandić otvorio je, 20. studenoga, podzemnu garažu s pješačkim pothodnikom na Kvaternikovu trgu.
Osim garaže sa tri podzemne etaže i 351 parkirališnim mjestom, te podzemnog pješačkog pothodnika na dva nivoa, radovi vrijedni oko 160 milijuna kuna obuhvatili su izmjenu infrastrukture i rekonstrukciju plohe Trga s pristupnim prometnicama.

Izrazivši zadovoljstvo izgledom Kvatrića koji će tek zasjati nakon što se postavi i urbana oprema, gradonačelnik je za ponedjeljak najavio susret na gradilištu garaže Tuškanac.

Pogledajte fotografije s gradilišta.


Od 16. studenoga isplata pomoći za opremu novorođenog djeteta


Prema obavijesti iz Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, 16. studenoga, započela je isplata pomoći Grada Zagreba za opremu novorođenog djeteta.

Navedenu pomoć primit će korisnici prava na novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta koji su to pravo ostvarili u listopadu 2007. i u listopadu 2006.

Rok za podnošenje zahtjeva za nove korisnike prava na pomoć za opremu novorođenog djeteta je šest mjeseci od dana rođenja djeteta. Detaljnije ...15. studenoga

Medalja Grada Zagreba Zvonimiru Milčecu i Žarku Potočnjaku

U povodu promocije dviju najnovijih knjiga, ali i dugogodišnjeg novinarskog i književnog rada zagrebačkoga kroničara Zvonimira Milčeca, gradonačelnik Milan Bandić uručio mu je, 15. studenoga, u gradskoj palači Dverce, Medalju Grada Zagreba.

Istoga dana, u povodu 40. obljetnice rada, u Histrionskom je domu Medalju Grada Zagreba primio i znameniti zagrebački Histrion Žarko Potočnjak.


 

15. studenoga u Bolnici Vrapče

Gradonačelnik otvorio Zavod za liječenje i rehabilitaciju

Nakon temeljite obnove vrijedne oko 25 milijuna kuna, na Dan Psihijatrijske bolnice Vrapče, 15. studenoga, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je Zavod za liječenje i rehabilitaciju. Time se, rečeno je u prigodi otvaranja, nastavlja gradska podrška radu i aktivnostima te bolnice.14. studenog u Staroj gradskoj vijećnici

Predstavljena jedinstvena komunalna uplatnica

Od 1. siječnja 2008. većina će Zagrepčana dobivati jedinstvenu uplatnicu za vodu, komunalnu naknadu, čistoću i pričuvu. Najavljeno je to 15. studenog u Starogradskoj vijećnici na prezentaciji novoga sustava obračuna i naplate komunalnih naknada od kojeg se, već na temelju prvih rezultata, očekuje ušteda od oko 12 milijuna kuna godišnje. Prema riječima Stipe Tojčića, izvršnog potpredsjednika Zagrebačkog holdinga, na novom se sustavu radi već duže vrijeme, a pilot projekt je proveden na Kajzerici i Podsljemenu. Rezultati su više nego zadovoljavajući jer su u sustav naplate ušli svi objekti, građani su zadovoljni jer umjesto pet dobivaju jednu uplatnicu i račun plaćaju bez provizije i naknade.
Najveći je posao odrađen na uspostavljanju centralizirane baze podataka s jedinstvenim zapisom o vlasnicima, objektima i naknadama. Podaci su povezani i s drugim sustavima kao što su GIS, Katastar, registar poslovnih subjekata i porezna uprava, a omogućeno je da se novi objekti promptno uključuju u sustav naplate. Ukratko, riječ je o optimalizaciji troškova, održavanja i korištenja prostora, a sve uz povjerljivost i raspoloživot podataka.

Izrazivši zadovoljstvo učinjenim, gradonačelnik Bandić naglasio da je ovo tek početak posla koji treba dovršiti do kraja. A ko konca listopada, najavio je, očekuju nas prezentacije još dva velika projekta i to Plin u svaki dom i Rekonstrukcija vodoopskrbnog sustava.


Od 12. studenoga isplata novčane pomoći umirovljenicimaIsplata pomoći umirovljenicima, koju daje Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba za mjesec studeni 2007., započinje preko Hrvatske pošte u ponedjeljak, 12. studenoga 2007.

Umirovljenici koji pomoć nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima do 30. studenoga 2007.

Sukladno izmjenama i dopunama Odluke o vrstama pomoći socijalne skrbi Grada Zagreba (Sl.gl. 22/04.), pravo na novčanu pomoć, od 1. siječnja 2005., ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske s prebivalištem u Gradu Zagrebu, kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 1.500,00 kn mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:

    I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900,00 kuna mjesečno;
    II. skupina - umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 900,01 do 1.200,00 kuna mjesečno;
    III. skupina - umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 1.200,01 do 1.500,00 kuna mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400,00 kn, II. skupine na 300,00 kn, a umirovljenici III. skupine na 200,00 kn pomoći mjesečno.

Nakon toga nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskom uredu za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, na adresi Nova cesta 1.


9. studenoga - Obilazak GČ Gornja Dubrava


U sklopu redovitih obilazaka gradskih četvrti, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima te predstavnicima Zagrebačkog holdinga i vijeća Gradskih četvrti, obišao je, 9. studenoga, GČ Gornja Dubrava.

Kako se moglo vidjeti na licu mjesta, OŠ Mate Lovraka ima četiri nove učionice zahvaljujući kojima se nastava odvija u dvije, umjesto u tri smjene. Radovi vrijedni oko 160 milijuna kuna trajali su sedam mjeseci.
OŠ Ante Starčevića odnedavno ima i školsko igralište, s pripadajućom opremom, javnom rasvjetom, a tijekom trosatnog obilaska mogli su se vidjeti i rezultati malih komunalnih akcija na uređivanju Tesličke ulice, Oporovečke i Ljubijske, zatim ulice Trnovčica i Sunekove ulice.


Od 9. studenoga u naselju Travno

Nova scena Zagrebačkog kazališta lutaka


Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je, 9. studenoga, u Društvenom domu Travno novu scenu Zagrebačkog kazališta lutaka čime je, kako je naglasio, Novi Zagreb obogaćen još jednom kulturnom ustanovom, ovoga puta namijenjenoj najmlađoj publici.
Grad Zagreb uložio je oko deset milijuna kuna za opremanje kazališta, postavu rasvjete, scenske tehnike, te protuprovalnog i vatrodojavnog sustava.
5. studenog - Smotra Zimske službeUoči početka zimske sezone, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, već se tradicionalno organizira smotra Zimske službe, kao svojevrstan pregled vozila i strojeva sa zimskom opremom. U programu čišćenja, Zimska služba ima čak 2064 kilometara ili oko 11.450.000 kvadratnih metara prometnica. Ove će zime danonoćno dežurati 145 ekipa, u 13 baza Zimske službe koja će na raspolaganju imati 12.000 tona soli i četiri tone sipine. Posao im znatno olakšava 16 stanica za rano otkrivanje poledice i nadzorni centar za praćenje realizacije zadataka preko GPS-a.1. studenoga – U povodu blagdana Svih svetih

Izaslanstvo Zagreba položilo vijence

U povodu blagdana Svih svetih, 1. studenoga, izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem, položilo je vijence i zapalilo svijeće kod Zida boli, Središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja, Središnjeg križa i na grobnicu prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Mirogoju. Zagrebačko je izaslanstvo položilo vijenac i na Zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.