clanak False

Rujan 2007.

19.04.2017.

 

 Od 28. do 30. rujna u Boćarskom domu Zrinjevac - Sajam za bebe


Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je, 28. rujna, Sajam za bebe , prvi takav sajam u Hrvatskoj, a koji će se, pod pokroviteljstvom Gradskog poglavarstva, održavati do 30. rujna u Boćarskom domu Zrinjevac.

Organizatori - udruga Moderna Hrvatska i agencija Verus, ovim su sajmom željeli potaknuti parove na donošenje odluke o proširenju obitelji. Roditelji i mladi parovi koji očekuju prinovu ili je tek planiraju, na Sajmu mogu doznati više o zdravom načinu življenja, pravilnoj prehrani, važnosti dojenja, tjelovježbi i drugim korisnim informacijama potrebnim u trenutku kad u obitelj stiže novi član.28. rujna

Stomatološka poliklinika Zagreb - prva javna stomatološka ustanova sa standardom ISO 9001

U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, pročelnika za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Zvonimira Šostara, ravnatelja zagrebačkih klinika i stomatologa, u Stomatološkoj poliklinici Zagreb predstavljen je sustav upravljanja kvalitetom prema smjernicama norme ISO 9110:2000. Kako se čulo, uvođenje sustava trajalo je tri godine, a na njegovu uspostavljanju radio je tim djelatnika iz Stomatološke poliklinike u suradnji s vanjskim konzultantom.

Na prezentaciji je najavljeno i to da će se od 1. studenoga pacijenti moći naručivati putem interneta za preglede u svim klinikama u vlasništvu grada, pa je za očekivati da će se vrijeme od narudžbe do susreta sa specijalistom znatno smanjiti.


 


28. rujna u dvorištu Čistoće – Gradonačelnik Milan Bandić predao je ključeve korištenih vozila Čistoće gradonačelniku Hrvatske Kostajnice Tomislavu Paunoviću i direktoru komunalnog poduzeća Infragrad iz Obrovca Mati Karamarku. To je nastavak sustavne pomoći Grada Zagreba gradovima i općinama na područjima od posebne državne skrbi.


 

 


27. rujna - Novi direktor EBRD-a za srednju i jugoistočnu Europu kod gradonačelnika Zagreba


Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je, 27. rujna, novog direktora Europske banke za obnovu i razvoj, za srednju i jugoistočnu Europu Petera Reinigera, izabranog u veljači ove godine.

Visokoga gosta i njegove suradnike gradonačelnik Zagreba upoznao je s aktualnim gradskim projektima te naglasio važnost partnerstva i dobre suradnje koja se, među ostalim, dokazala na projektu sanacije smetlišta Jakuševec. U razgovoru u Gradskom poglavarstvu iskazana je zajednička želja za daljnjom suradnjom i na drugim projektima.

Osim gradonačelnika Milana Bandića i njegovog zamjenika Ive Jelušića s najbližim suradnicima iz Gradskog poglavarstva i Zagrebačkog holdinga, u ime EBRD-a sudjelovali su direktor MEI sektora Henry Russel, direktorica EBRD-a za Hrvatsku Charlote Ruhe i glavni direktor MEI sektora Davor Inđić.


 


26. rujna - Dovršen Centralni uređaj za pročišćavanje otpadnih vodaU nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, ministra mora, turizma, prometa i razvitka Božidara Kalmete, predstavnika Grada Zagreba i konzorcija Zagrebačke otpadne vode, 26. rujna, uz prigodnu je svečanost obilježen završetak gradnje Centralnog uređaja za pročišćavanje gradskih otpadnih voda.

Gradnja uređaja i popratnih infrastrukturnih objekata trajala je pet godina, a vrijednost cjelokupnog projekta iznosi 260 milijuna eura. Prema riječima gradonačelnika Zagreba, dovršenje ovog kompleksa i time skrb za strateško dobro budućnosti – vodu, svrstava nas u sam europski vrh gradova koji skrbe o okolišu.

Kako se moglo čuti, riječ je o jednom od najvećih zahvata ove vrste u Europi, koji u užem smislu sadrži uređaj za mehaničko čišćenje i uređaj za biološko čišćenje. Natkrivanjem glavnog odvodnog kanala, gradnjom domovinskog mosta i pristupnih prometnica, kanala i manjih građevina za upravljanje uređajem zaokružena je kapitalna tehnološka cjelina prema najvišim ekološkim standardima. Nakon sanacije Jakuševca sada slijedi gradnja uređaja za termičku obradu komunalnog otpada.


 


26. rujna

 

Obilježavanje 8. svjetskog dana školskog mlijeka


Mliječni napitak treba uvijek piti zato što nam kosti i male zube štiti poručili su mališani iz dječjeg vrtića Milan Saks na priredbi održanoj na Trgu bana Josipa Jelačića u povodu obilježavanja 8. dana školskog mlijeka.

Veselom manifestacijom, u kojoj su sudjelovali brojni vrtići i škole, Grad Zagreb je, 26. rujna, po prvi puta obilježio Svjetski dan Školskog mlijeka koji se u svijetu tradicionalno obilježava posljednje srijede u rujnu. Organizator manifestacije je Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport u suradnji s Hrvatskom mljekarskom udrugom, a generalni sponzor događanja je Dukat mliječna industrija.

Malima i velikima pridružio se i gradonačelnik Milan Bandić te zamjenica gradonačelnika Ljiljana Kuhta Jeličić koji su, zajedno s mališanima, probali mlijeko, a kako iza njih ne bi ostao nered djeca su vrijedno pokupila otpatke te ih bacila u smeće.


 25. rujna – Udruga invalida rada Zagreba u novom prostoru


Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je, 25. rujna, nove prostore Udruge invalida rada Zagreba koja broji 11 tisuća aktivnih članova. Zaželio im je mnogo uspjeha u daljnjem radu u boljim uvjetima i većem prostoru, za uređenje i opremanje kojeg je Grad izdvojio oko pet milijuna kuna.

Udruga neprekidno radi i djeluje na području Zagreba već 41 godinu, a predsjednica Udruge Marija Topić naglasila je da u gradu ima preko 40.000 invalida rada.25. rujna, konferencija za novinare u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport

8. svjetski dan školskog mlijeka

U srijedu, 26. rujna, na Trgu bana Josipa Jelačića, Grad Zagreb će po prvi put obilježiti Svjetski dan školskog mlijeka koji se u svijetu tradicionalno obilježava posljednje srijede u rujnu. Organizator manifestacije je Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport u suradnji s Hrvatskom mljekarskom udrugom, a generalni sponzor događanja je Dukat mliječna industrija. Dukat će prisutnoj djeci i svima koji se nađu na Trgu bana Jelačića omogućiti kušanje i podjelu Dukatova Vitamin + i čokoladnog mlijeka.


 22. rujna – Dječji vrtić Medo Brundo u Dubravi


Gradonačelnik Milan Bandić simbolično je, 22. rujna, otvorio novosagrađeni Dječji vrtić Medo Brundo u ulici Dubrava 185, u koji će biti smješteno 250 djece u 12 odgojnih skupina.
Grad je za gradnju vrtića, koja je započela je u listopadu 2006., izdvojio, zajedno s opremom, oko 27 milijuna kuna.20. rujna, u palači Dverce

Primanje za Mirka Novosela

U povodu ulaska u košarkašku Kuću slavnih u američkom Springfieldu, gradonačelnik Milan Bandić primio je Mirka Novosela, trećeg Hrvata koji je, uz Krešimira Ćosića i Dražena Petrovića, dobio tu najprestižniju košarkašku nagradu. Osim proslavljenog trenera, njegove obitelji i najbližih suradnika, na primanju u Dvercu bili su zamjenici gradonačelnika Ivo Jelušić koji je ujedno predsjednik KK Cibona i Ljiljana Kuhta Jeličić, članovi Poglavarstva i pročelnici.


19. rujna
Predsjednik Svjetske taekwondo federacije kod zamjenice gradonačelnika

Zamjenica gradonačelnika Ljiljana Kuhta Jeličić primila je, 19. rujna, izaslanstvo Svjetske taekwondo federacije koje je predvodio predsjednik Chungwon Choue.
U razgovoru sa zamjenicom gradonačelnika, bivšom Europskom prvakinjom u taekwondou, gost je, među ostalim, predložio suradnju Seula i Zagreba kroz akademski program razmjene studenata.

  

Od 16. do 18. rujna - GRADONAČELNIK ZAGREBA U LAS VEGASU


17 . rujna

Susret gradonačelnika Zagreba i Las Vegasa


Nakon sudjelovanja na Konvenciji Hrvatske bratske zajednice, održanoj jučer u Las Vegasu, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić susreo se s gradonačelnikom Las Vegasa Oscarom B. Goodmanom.

Gradonačelnici dvaju gradova razgovarali su o brzom rastu i razvitku gradova, prirastu stanovništva, prometnim problemima, te, posebno, o problemima s grafitima. S obzirom na to da Las Vegas ima kvalitetnu Strategiju za suzbijanje grafita koja se pokazala iz nimno uspješnom, početak suradnje Zagreba s Las Vegasom bit će upravo na toj temi. Las Vegas će, naime, glavnome gradu Hrvatske ustupiti Strategiju i pozitivna iskustva na tom području koja primjenjuju i drugi gradovi Sjedinjenih Američkih Država.

Gradonačelnik Bandić pozvao je svoga kolegu Goodmana da posjeti Zagreb, a posjet bi se realizirao u proljeće sljedeće godine.


Gradonačelnik na Konvenciji Hrvatske bratske zajednice u Las Vegasu

Na poziv Hrvatske bratske zajednice, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suprugom Vesnom boravi u Sjedinjenim Američkim Državama, u Las Vegasu, gdje je, 17. rujna, sudjelovao na Konvenciji te najstarije i najveće organizacije hrvatskih iseljenika u Sjevernoj Americi.

U pozdravnom govoru, gradonačelnik Zagreba je, među ostalim, naglasio da je počašćen što u ime građana Zagreba i svoje osobno ima priliku obratiti se uvaženom skupu kao gradonačelnik glavnoga grada Hrvatske i član Hrvatske bratske zajednice.

Među vama osjećam snagu i energiju stoljetne iseljeničke organizacije u koju su svoje ideale, ljubav, viziju i rad ugradile tisuće časn ih ljudi – rekao je zagrebački gradonačelnik, dodavši da je, uz Katoličku crkvu, HBZ dugo bila jedina zaštitnica siromašnih iseljenika i njihovih obitelji u tuđem svijetu, poveznica američkog i hrvatskog naroda, čuvarica hrvatskog identiteta. Gradonačelnik Bandić je spomenuo i to da će, ako se odluče vratiti u domovinu, hrvatske iseljenike dočekati lijep i uređen Zagreb, grad kakav su sanjali i na kojega će biti ponosni jer je to grad koji poštuje tradiciju i prihvaća moderne standarde. Zahvalio im je na svemu što su učinili za domovinu i založio se za daljnje produbljivanje zajedništva.

Prema programu, isti dan bi se gradonačelnik Bandić trebao susresti s gradonačelnikom Las Vegasa Oscarom B. Goodmanom (vremenska razlika minus devet sati).

 


 

Od 17. rujna isplata pomoći za opremu novorođenog djeteta

 


Prema obavijesti iz Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, 17. rujna, započela je isplata pomoći Grada Zagreba za opremu novorođenog djeteta.

Navedenu pomoć primit će korisnici prava na novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta koji su to pravo ostvarili u kolovozu 2007. i u kolovozu 2006.

Rok za podnošenje zahtjeva za nove korisnike prava na pomoć za opremu novorođenog djeteta je šest mjeseci od dana rođenja djeteta. Detaljnije ...


17. rujna

Gradonačelnik Zagreba na Konvenciji Hrvatske bratske zajednice u Las VegasuNa poziv Hrvatske bratske zajednice, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suprugom, otputovao je u Sjedinjene Američke Države na Konvenciju HBZ u Las Vegasu na kojoj će, 17. rujna, održati pozdravni govor.

Prema programu, istoga dana predviđen je i susret gradonačelnika Bandića s gradonačelnikom Las Vegasa Oscarom B. Goodmanom. Priopćenja.


 

 

15. rujna

Novi dječji vrtić u Sesvetskoj Selčini / Sljedeće godine tri nova vrtića u Sesvetama


Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je dječji vrtić Šegrt Hlapić u Sesvetskoj Selčini za čiju je izgradnju i opremanje Grad Zagreb izdvojio oko 27 milijuna kuna. Izgradnja je započela u siječnju ove godine, a novosagrađeni objekt moći će primiti 300 mališana u 14 odgojnih skupina, osam vrtićkih i šest jasličkih. Suvremeni objekt sadrži 14 dnevnih boravaka s garderobama, sanitarijama i terasama te među ostalim, kuhinju i praonicu rublja.

Inače, kako je najavio gradonačelnik, u sljedećoj će se godini samo na području Sesveta izgraditi još tri vrtića i to dva u Sopnici Jelkovec i jedan u Sesvetskom Kraljevcu.

Pogledajte fotografije s gradilišta.
14. rujna u GČ Podsused - Vrapče

Gradonačelnik otvorio obnovljeni objekt MS Gornji Stenjevec

Uz prigodnu svečanost, u društvu sa suradnicima, predsjednicom GČ Podsused Vrapče Andrejom Kralj, predstavnicima drugih gradskih četvrti, te tamošnjim stanovnicima, gradonačelnik Milan Bandić otvorio je, 14. rujna, obnovljenu zgradu Mjesne samouprave Gornji Stenjevec.

U obnovu objekta sagrađenog prije 27 godina i obnavljanog u nekoliko faza tijekom 2003., 2006. i 2007., GČ Podused – Vrapče utrošila je, iz sredstava investicijskog održavanja, nešto više od dva milijuna kuna. U sklopu radova obnovljeno je krovište, izmijenjene su instalacije, te postavljena javna rasvjeta na dječjem i športskom igralištu na kojemu se sada i noću može igrati mali nogomet, košarka i rukomet.


 

 

14. rujna

Nove prometnice u naselju Špansko - Oranice


Uz investiciju od oko sedam milijuna kuna naselje POS Špansko – Oranice dobilo je nove prometnice s komunalnom infrastrukturom, te horizontalnom i vertikalnom signalizacijom: F. Tenchinija, Vlade Gotovca, Drage Stipca, Miroslava Milića, Josipa Strganca i Ante Mike Tripala.

U petak, 14. rujna, u obilasku novouređenih prometnica, gradonačelnik Milan Bandić najavio je uređivanje hortikulture i postavljanje još 13 novih ležećih policajaca kojih će tako biti ukupno 28. U razgovoru o planovima za naselje Špansko – Oranice, u prioritete je izdvojio gradnju crkve, premještanje karting staze i uređivanje središnjeg trga koji bi trebao biti dovršen do kraja sljedeće godine, a koji bi, osim šetnica, fontane i klupica, u dogovoru s građanima, imao dvije podzemne etaže s multifunkcionalnim sklonišem i širokom lepezom sadržaja.


 


(škola)

(vrtić)

(s otvorenja)
14. rujna, u naselju Špansko - Oranice

Vrtić i škola na Dječjem trguPuštanjem balona gradonačelnik Milan Bandić, simbolično je, 14. rujna, otvorio nove zgrade škole i vrtića na mjestu bivše vojarne u naselju Špansko – Oranice.

Prigodni program održan je na također novom Dječjem trgu uređenom između dvaju objekata. Vrtić Sunčana može primiti 250 djece, škola je kapacitirana za 960 učenika, a ukupna investicija iznosi oko 97 milijuna kuna (28 milijuna vrtić, a osnovna škola sa športskom dvoranom 69 milijuna kuna).

Pogledajte fotografije s gradilišta škole i vrtića


 

12. rujna

Prezentacija studije rješenja problema parkiranja u središtu Grada ZagrebaU nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, njegovih suradnika, gradskih zastupnika, predstavnika gradskih četvrti i novinara, profesor na Fakultetu prometnih znanosti i predsjednik Upravnog vijeća Instituta prometa i veza Ivan Dadić predstavio je, 12. rujna, u Staroj gradskoj vijećnici, Studiju rješenja problema parkiranja u središtu Zagreba.

Kako se moglo čuti, Studija naglasak stavlja na izgradnju podzemnih garaža kojima bi se, najvećim dijelom, riješio problem parkiranja u gradskom središtu gdje, prema procjeni prometnih stručnjaka, nedostaje najmanje 5 000 parkirališnih mjesta. U Zagrebu, naime, na jedno parkirališno mjesto u javnoj garaži dolazi 226 stanovnika, što znatno premašuje europska mjerila. Primjerice, Beč ima jedno parkirno mjesto na 42 stanovnika, Lisabon na 22, a primjerice Dublin koji je najbliži Zagrebu broji 65 stanovnika na jedno parkirališno mjesto.

Među ostalim, spominjane su podzemne garaže koje bi se trebale graditi u Preradovićevoj i Gajevoj ulici ispod Arheološkog muzeja, na Trgu maršala Tita te Strossmayerovom trgu. Tako bi se osiguralo 2584 novih parkirališnih mjesta, a s obzirom na to da bi garaže bile pod zemljom, gradske vizure ostale bi u izvornom obliku, a bez automobila na kolnicima, povećala bi se protočnost prometa.


Od 11. rujna isplata novčane pomoći umirovljenicima


Isplata pomoći umirovljenicima, koju daje Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba za mjesec rujan 2007., započinje preko Hrvatske pošte u utorak, 11. rujna 2007.

Umirovljenici koji pomoć nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima do 1. listopada 2007.

Sukladno izmjenama i dopunama Odluke o vrstama pomoći socijalne skrbi Grada Zagreba (Sl.gl. 22/04.), pravo na novčanu pomoć, od 1. siječnja 2005., ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske s prebivalištem u Gradu Zagrebu, kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 1.500,00 kn mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:

    I.skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900,00 kuna mjesečno;
    II. skupina - umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 900,01 do 1.200,00 kuna mjesečno;
    III. skupina - umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 1.200,01 do 1.500,00 kuna mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400,00 kn, II. skupine na 300,00 kn, a umirovljenici III. skupine na 200,00 kn pomoći mjesečno.

Nakon toga nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskom uredu za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, na adresi Nova cesta 1.
10. rujna u Sesvetskoj Sopnici

Nova škola / Sljedeće godine novi vrtić

Nakon 25 godina čekanja i školovanja u područnoj školi, 10. rujna, uz prigodnu je svečanost, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića simbolično otvorena nova Osnovna škola u Sesvetskoj Sopnici.

Nova škola može primiti 600 učenika u 20 odjela i u dvije smjene. Sagrađeno je 18 učionica i 11 kabineta s bibliotekom i čitaonicom, a tu je i dvodijelna športska dvorana i dvorana za korektivnu gimnastiku. Uz investiciju od oko 45 milijuna kuna radove je, prema projektu Vedrana Duplančića i pod nadzorom Optima projekta izvodila tvrtka Stipić Interart.

Riječ je o drugoj od tri nove osnovne škole u kojima je prošloga tjedna prvi puta zazvonilo školsko zvono i u koje je Grad uložio gotovo 195 milijuna kuna. Sesvetska je Sopnica dobila školu i crkvu, a za sljedeću godinu gradonačelnik je najavio dječji vrtić.

Pogledajtefotografije.8. rujna

Kamen temeljac za Vatrogasni dom i MS Granešinski Novaki

U naselju Granešinski Novaki gradonačelnik Milan Bandić položio je, 8. rujna, u nazočnosti predsjednika Gradske četvrti Donja Dubrava i predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Zagreba kamen temeljac za gradnju objekta Mjesne samouprave i Vatrogasnog doma.

U prizemlje jednokatnice, veličine 250 m2, za gradnju koje je predviđeno 1.900.000,00 kuna, smjestit će se Vatrogasni dom, a prostorije Mjesne samouprave bit će na katu. Objekt bi trebao biti gotov za šest mjeseci.

Prisjetivši se tragično stradalih vatrogasaca na Kornatima, gradonačelnik je istaknuo potrebu za još boljom suradnjom profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi Grada Zagreba.


 


(Vrbik)

(Čučerje)

6. rujna

Nova dječja igrališta u Čučerju, na Vrbiku, u Španskom i Gajnicama


U društvu sa suradnicima, predstavnicima gradskih četvrti i najmlađim sugrađanima gradonačelnik Milan Bandić otvorio je, 6. rujna, novo igralište u Čučerju koje je sagrađeno kroz Program malih komunalnih akcija i u koje je investirano 250 tisuća kuna.

Nakon toga, ovaj put u društvu s predsjednikom Uprave Konzuma Josipom Zaherom, simbolično je otvorio tri igrališta u četvrtima Trešnjevka, Vrapče i Susedgrad, a u sklopu zajedničke akcije Vratimo djeci igrališta. Do sada su u suradnji s Konzumom nova igrališta sagrađena u 14 gradskih četvrti.6. rujna

Oproštajni posjet veleposlanika NR Kine

 


Gradonačelnik Milan Bandić primio je, danas, 6. rujna, u oproštajni posjet veleposlanika NR Kine Wu Zhenglonga. Visoki je gost istaknuo da mu je bilo osobito zadovoljstvo mandat provesti u Zagrebu u kojem je u posljednje tri godine uočio vidljive napretke posebno u infrastrukturi i zaštiti okoliša. Među ostalim, bilo je riječi o suradnji Zagreba s Pekingom i Šangajem, koja bi se, zaključeno je u salonu gradonačelnika, još više jačati.
5. rujna, konferencija za novinare u Uredu za obrazovanje, kulturu i šport

Vikendom u športske dvorane / Uvodi se fakultativno učenje trećeg stranog jezika

Školske športske dvorane uskoro će za učeničke aktivnosti biti otvorene i vikendom, a zajedno s učenicima moći će vježbati i njihovi roditelji. Najnoviji je to projekt Ureda za obrazovanje, kulturu i šport koji najavljuje i uvođenja fakultativnog učenja trećeg stranog jezika, još jednog atraktivnog programa što će zaživjeti od sljedeće školske godine.

Kako se čulo, u program „Vikendom u športske dvorane“ zasad se uključilo 27 škola, a tijekom godine se očekuje uvođenje programa u svih 105 zagrebačkih škola. Zbog realizacije projekta „Vikendom u športske dvorane“, ravnatelji škola dobili su dopuštenje da zaposle nove profesore, Ured je osigurao sredstva, a o organizacijskim sposobnostima škola ovisi tempo ostvarivanja plana.
5. rujna

Privatizacija Vodoprivrede Zagreb

Potpisivanjem Ugovora o prijenosu dionica Trgovačkog društva Vodoprivrede Zagreb d.d . između Grada Zagreba i Hrvatskih voda i Ugovora o obavljanju poslova predbilježbe, ugovaranja, naplate i praćenja prodaje dionica između Grada Zagreba i Vodoprivrede Zagreb koje su 5. rujna, u Gradskom poglavarstvu potpisali gradonačelnik Milan Bandić, direktor Hrvatskih voda Slavko Rajnović i predsjednik Uprave Slobodan Ljubičić započeo je proces privatizacije Trgovačkog društva Vodoprivreda.

Grad Zagreb će, rečeno je, zadržati 26% dionica, Hrvatskim vodama pripast će 15%, a 50% dionica ponudit će se sadašnjim i bivšim zaposlenicima u vodnom gospodarstvu po povoljnijim uvjetima. Ostalih 9% dionica bit će ponuđeno preko javnog natječaja s time da će dioničari imati prednost pri kupnji.

Gradonačelnik Bandić naglasio je da ovaj model privatizacije omogućava djelatnicima da utječu na sudbinu trgovačkog društva u kojem rade, a što se tiče restrukturiranja tvrtke, novi direktor Vodoprivrede Zagreb Miljenko Bartulović istaknuo je da ono neće dovesti do otpuštanja djelatnika već do osposobljavanja tvrtke za efikasno funkcioniranje u tržišnim uvjetima, što u konačnici može dovesti i do povećanja broja zaposlenih.


 

4. rujna – Knjige za Vukovar


Više od deset tisuća knjiga namijenjenih školama i knjižnicama, a koje su Zagrepčani, školske i kulturne ustanove, te nakladnici skupili u humanitarnoj akciji Zagreb piše Vukovaru, u prisutnosti gradonačelnika Milana Bandića, direktora AGM-a Bože Čovića i začetnika akcije Bože Šimleše krenulo je, 4. rujna, sa Zagrebačkog velesajma put Vukovara.

Humanitarna akcija započela je 3. svibnja na Dan Vukovara i trajala je, uz podršku medija i raznih institucija, do kraja protekle školske godine.

Gradonačelnik je, među ostalim, predložio ponavljanje ovakve hvalevrijedne akcije kako bi se skupile knjige i za druge hrvatske gradove stradale u Domovinskom ratu.


 

3. rujna u Sesvetskim selima - Počela nastava u novoj školi

Prvi dan škole u Sesvetskim je selima otvorila vrata nova, suvremeno opremljena Osnovna škola, u gradnju koje je Grad investirao oko 80 milijuna kuna. Bez velikoga slavlja, jer taj je dan prošao u znaku dana žalosti za poginulim vatrogascima na Kornatima, na otvorenju se, među ostalim, moglo čuti da će školu pohađati 650 učenika u 16 razrednih odjeljenja i sedam kabineta.

Istoga dana prvo je školsko zvono označilo početak nastave i u novosagrađenim školama u Sesvetskoj Sopnici i u naselju Špansko – Oranice, te u dograđenim i obnovljenim objektima škola Mato Lovrak i Novo Brestje.

Pogledajte fotografije.


 


1. rujna

U prometu Gupčeva zvijezda, Nova Ves i prometnice oko Kvatrića


U društvu s najbližim suradnicima, gradonačelnik Milan Bandić pustio je u promet, pristupne prometnice oko Kvaternikovog trga, osim Galjufove, Gupčevu zvijezdu i Novu Ves.