clanak False

Prosinac 2007.

19.04.2017.

 31. prosinca

 

Posjet hrvatskom branitelju

Gradonačelnik Milan Bandić u društvu s Miodragom Demom i Mirom Lacom iz Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje te predstavnikom zagrebačke podružnice HVIDRE Ivanom Pandžom posjetio je Željka Podleska, hrvatskog branitelja, člana HVIDRE koji se oporavlja od moždanog udara. Susretu su prisustvovali i drugi branitelji smješteni u Domu umirovljenika Trnje.

29. prosinca – Gradonačelnik dodijelio 92 stana


U naselju Novo Brestje, gradonačelnik Milan Bandić uručio je, 29. prosinca, obiteljima ključeve i zaključke o dodjeli u najam 92 gradska stana od kojih se 80 nalazi u deset novoizgrađenih zgrada u Brestju, a 12 na drugim lokacijama u gradu.

Čestitavši obiteljima, gradonačelnik je najavio da će potkraj sljedeće godine 800 – 850 stanova u naselju Jelkovec-Sopnica biti dodijeljeno osobama sa socijalne liste, čime Zagreb potvrđuje svoju socijalnu osjetljivost.28. prosinca

Slatki paketi za djecu s Downovim sindromom

Nakon što ga je stručni sud Večernjeg lista proglasio najboljim glumcem među političarima, gradonačelnik Milan Bandić svoju je nagradu – paket slatkiša od 137 kilograma tvornice Kraš poklonio štićenicima Udruge djece s Downovim sindromom u njihovim prostorijama u Folnegovićevom naselju. Djeca, koja su pljeskom dočekala gradonačelnika, zahvalila su mu se na svemu te poželjela još takvih slatkih susreta. Gradonačelnik je zahvalio Večernjem listu i Krašu na ovoj lijepoj akciji te okupljenima obećao nova druženja u nadolazećoj 2008. godini.(obilazak Sesveta)

(Oporovečka)

(pješački most)

 

28. prosinca – Gradonačelnik obišao Gradsku četvrt Sesvete


Nakon dovršetka obnove dijela Kelekove i Oporovečke ulice te izgradnje vodoopskrbnih objekata u naseljima Kašinska Sopnica – Kučilovina i Gornji Vugrovec – Goranec gradonačelnik Milan Bandić obišao je, 28. prosinca, spomenute objekte u Gradskoj četvrti Sesvete.

Obnova Kelekove ulice započela je prije pet mjeseci, a za izgradnju i rekonstrukciju srednjetlačnog plinovoda, izmještanje niskonaponske nadzemne mreže, te uređenje i asfaltiranje ceste Grad je izdvojio oko 1,8 milijuna kuna.

Ukupna vrijednost gradnje Oporevečke ulice, od Brestovečke do Ulice broj tri s kompletnom komunalnom infrastrukturom iznosi oko šest milijuna kuna, a u tijeku je i izgradnja pješačkog mosta preko potoka Čučerska reka.

Izgradnja vodoopskrbnih objekata dužine oko sedam kilometara, u naseljima Gornji Vugrovec – Goranec i Kašinska Sopnica – Kučilovina, investicija vrijedna oko 16 milijuna kuna, dovela je dugo godina očekivanu vodu tamošnjim stanovnicima, naglasio je gradonačelnik Bandić, izrazivši zadovoljstvo što se time poboljšava njihov životni standard.

Dočekajte 2008. na Trgu bana Jelačića! Program pogledajte OVDJE

Drage Zagrepčanke i Zagrepčani,

Božić je blagdan radosti, obiteljskog zajedništva i ljudske solidarnosti.
Stoga vam želim da u ovom predbožićnom vremenu otkrijete vrijednost svakog čovjeka te da svojim sugrađanima darujete radost, ljubav i dobrotu...

Svima vama i vašim najdražima želim sretan i blagoslovljen Božić, a u novoj, 2008., neka vas prati obilje zdravlja, zadovoljstva i uspjeha.Vaš gradonačelnik
Milan Bandić27. prosinca - isporučen prvi iz druge serije niskopodnih tramvaja

U siječnju u prometu i 71. niskopodni tramvaj


Do polovice siječnja u zagrebački će se tramvajski promet uključiti prvi iz druge serije od 70 novih niskopodnih tramvaja koji je 27. prosinca u pogonima tvornice Končar, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, njegovih najbližih suradnika te predstavnika konzorcija CROTRAM i Zagrebačkog holdinga, isporučen Gradu.

Kako se moglo čuti, u konačnici, ovom će se investicijom - vrijednom 130 milijuna eura, u cijelosti osuvremeniti tramvajski vozni park, a s obzirom na to da je riječ o prepoznatljivom hrvatskom izvoznom proizvodu, Zagrebački tramvaj ovih dana probno prometuje i u Helsinkiju.

Podsjetimo, riječ je o sto posto niskopodnim, klimatiziranim i suvremeno opremljenim tramvajima izrađenima u radionicama konzorcija CROTRAM (Končar, Đuro Đaković i Gredelj).


 - PRIOPĆENJE OPERATIVNOG STOŽERA ZIMSKE SLUŽBE -

Danas, 24. prosinca, održana je sjednica Operativnog stožera Zimske službe na kojoj je, među ostalim, konstatirano da su ekipe Zimske službe promptno reagirale i u najkraćem mogućem vremenu osposobile za promet većinu prometnica prvoga i drugoga prioriteta. Ekipe sada čiste prometnice trećega prioriteta.

 

U skladu s vremenskom prognozom, prema kojoj se u poslijepodnevnim satima očekuje snježni pokrivač visine oko 15 cm, ekipe Zimske službe nastavit će s osposobljavanjem i održavanjem prometnica za normalno, zimskim uvjetima primjereno, odvijanje prometa, a u tijeku je čišćenje javnih prometnih površina, pješačkih zona, tramvajskih, autobusnih stajališta i ugibališta.

 

S obzirom na to da je ledena kiša, koja je počela padati oko pet sati, najviše problema izazvala u pješačkom prometu, Operativni stožer i Komunalno redarstvo upozoravaju i mole građane, institucije i gospodarske subjekte da u zonama svojih objekata, sukladno Odluci i komunalnom redu, osposobe nogostupe za normalno kretanje pješaka.

 

Operativni stožer upozorava vozače da vožnju prilagode uvjetima na cesti i vozila opreme propisanom zimskom opremom.21. prosinca

Dječji božićni vlak Tin express

U povodu Međunarodnog dana invalida, Hrvatske su željeznice i ove godine organizirale dvije humanitarne vožnje od Zagreba do Savskog Marofa za djecu s poteškoćama u razvoju. U vlaku Tin express , bio je organiziran i prigodni program, a djeci je društvo pravio Djed Mraz koji im je pripremio i posebne darove. Prije polaska vlaka mališane koji su ga dočekali pljeskom, pozdravio je gradonačelnik Milan Bandić, zaželio im sretne predstojeće blagdane, prošetao vagonima i ispratio ih mašući s perona.21. prosinca

Elektro vozila za prijevoz građana na Mirogoju

U društvu s Nadom Rundek, gospođom koja se u jednoj radijskoj emisiji požalila da se stariji i nemoćni Zagrepčani teško kreću grobljem Mirogoj, gradonačelnik Milan Bandić isprobao je novo vozilo za prijevoz građana po grobljima Mirogoj i Krematorij. Kako se moglo čuti, uz investiciju od oko milijun kuna, Gradska su groblja nabavila dva vozila za prijevoz građana po Mirogoju i Krematoriju. Nabavljeno je i šest vozila za pogrebnu ceremoniju, po dva za Mirogoj i Krematorij te za groblja Miroševec i Markovo polje.

Prema najavi gradonačelnika, slijedi nabava danjih deset vozila, a kako doznajemo od direktorice Gradskih groblja Ljerke Ćosić, sva vozila pokreću akumulatori, podesivih su brzina, a maksimalno dosežu 15 km/h.20. prosinca

Darovi za djecu poginulih novinara

Dvanaestu godinu zaredom, uoči božićnih blagdana a u sklopu akcije Hrvatskog novinarskog društva i Gradskog poglavarstva, gradonačelnik Milan Bandić primio je u palači Dverce djecu poginulih novinara u Domovinskom ratu te im podijelio poklon bonove i prigodne poklone.

Gradonačelnik se djeci Žarka Kaića, Tomice Belavića, Gordana Lederera, Zdenka Purgara, Siniše Glavaševića, Ane Milić Franjić i Ivana Maršića, zahvalio na svemu što su njihovi roditelji učinili za Hrvatsku te im poručio da im je uvijek na raspolaganju.

Osim gradonačelnika, svečanosti su prisustvovali i Midorag Demo i Miro Laco iz Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu skrb i branitelje te Zdenko Duka, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva. 


 20. prosinca

Betlehemsko svjetlo mira Gradonačelniku


U sklopu akcije Betlehemsko svjetlo – Svjetlo mira, kojom se širi svjetlo mira i ljubavi po Hrvatskoj, 20. prosinca, predstavnici Saveza izviđača Hrvatske predali su Svjetlo mira, koje su ovih dana donijeli iz Beča, zagrebačkome gradonačelniku Milanu Bandiću.

Riječ je o međunarodnoj akciji u kojoj Savez izviđača Hrvatske sudjeluje već 15 godinu zaredom.

 


 

19. prosinca

Uspješni plivači kod Gradonačelnika

Hrvatske plivače, predvođene Sanjom Jovanović, koji su od 13. do 16. prosinca sudjelovali na Europskom prvenstvu u malim bazenima u Debrecenu u Mađarskoj, primio je, 19. prosinca, gradonačelnik Milan Bandić.

Na prvenstvu je oboreno 16 hrvatskih rekorda, što je ujedno i najbolji i najuspješniji nastup hrvatske plivačke reprezentacije do danas.


9. prosinca - Započela isplata pomoći za opremu novorođenog djeteta

Prema obavijesti iz Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, 19. prosinca, započela je isplata pomoći Grada Zagreba za opremu novorođenog djeteta.

Navedenu pomoć primit će korisnici prava na novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta koji su to pravo ostvarili u studenome 2007. i u studenome 2006.

Rok za podnošenje zahtjeva za nove korisnike prava na pomoć za opremu novorođenog djeteta je šest mjeseci od da na rođenja djeteta. Detaljnije ...


 Od 19. prosinca isplata božićnice i novčane pomoći umirovljenicima za prosinac

Isplata pomoći umirovljenicima za prosinac 2007. i božićnice, koju daje Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba, započinje preko Hrvatske pošte u srijedu, 19. prosinca 2007.

Umirovljenici koji pomoć i božićnicu nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima do 31. prosinca 2007.

Sukladno izmjenama i dopunama Odluke o vrstama pomoći socijalne skrbi Grada Zagreba (Sl.gl. 22/04.), pravo na novčanu pomoć, od 1. siječnja 2005., ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske s prebivalištem u Gradu Zagrebu, kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 1.500,00 kn mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:

I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900,00 kuna mjesečno;

II. skupina - umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 900,01 do 1.200,00 kuna mjesečno;

III. skupina - umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 1.200,01 do 1.500,00 kuna mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400,00 kn, II. skupine na 300,00 kn, a umirovljenici III. skupine na 200,00 kn pomoći mjesečno.

Nakon toga nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskom uredu za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, na adresi Nova cesta 1. 17. prosinca

 

Nastupni posjet veleposlanika NR Kine

Gradonačelnik Milan Bandić primio je, 17. prosinca, u nastupni posjet veleposlanika NR Kine Nj.E. Wua Lianqija s kojim je razgovarao o odnosima Zagreba s kineskim gradovima prijateljima, Šangajem i Pekingom. Visoki je gost istaknuo da je primijetio otvorenost gradonačelnika i Gradske uprave prema građanima, te ponudio pomoć u daljnjem razvijanju suradnje Zagreba s kineskim gradovima, posebno na području gospodarstva i suradnje zagrebačkih s gospodarstvenicima iz Šangaja. To bi, smatra, moglo pridonijeti uravnoteživanju gospodarskoga izvoznog balansa dviju zemalja. Prihvativši prijedlog, a na tragu preciziranja detalja u vezi s realizacijom, dogovoreno je da će gradonačelnik Bandić organizirati susret gospodarstvenika iz Zagreba s veleposlanikom NR Kine.

Inače, prijateljstvo Zagreba s kineskim gradovima Šangajem i Pekingom traje više od dva desetljeća. Zagreb i Šangaj su prije dvije godine obilježili četvrt stoljeća suradnje i prijateljstva, a prijateljstvo s Pekingom datira iz 1995..14. prosinca u XV. gimnaziji

Gradonačelnik obilježio početak gradnje trećeg trakta XV. gimnazije


U društvu najstarijeg profesora dr. Borisa Vrtara i učenika XV. gimnazije, gradonačelnik Milan Bandić obilježio je početak radova na gradnji trećeg trakta te škole.

 

Grad Zagreb za taj je projekt izdvojio oko 14,5 milijuna kuna, a izvođač radova je ING-grad iz Zagreba.

 

Očekuje se da će radovi završiti krajem svibnja 2008. godine kada će prvi učenici moći koristiti treći trakt.


17. prosinca - Božićno okupljanje djece i obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja

Gradonačelnik položio vijence na Mirogoju i Krematoriju

 


U organizaciji Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, gradonačelnik Milan Bandić pridružio se 17. prosinca tradicionalnom božićnom okupljanju djece i obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

U društvu najbližih suradnika i organizatora, položio je vijence i zapalio svijeće na groblju Mirogoj kod spomenika Glas hrvatske žrtve – Zid bolite na Krematoriju kod Kenotafa.15. prosinca - Akcija Za 100 radosti na Cvjetnom trgu


11. prosinca
Gradonačelnik primio prve zagrebačke četvorke

Gradonačelnik Milan Bandić primio je, 11. prosinca, Andreju, Frana, Luku i Ines Rupčić, prve zagrebačke četvorke, koje su ovih dana proslavile rođendan, a kojima je 1992. krsni kum bio tadašnji gradonačelnik Boris Buzančić.

Uz čestitku šesnaestogodišnjacima, koji su na susret u Poglavarstvu došli u pratnji majke Mirne, gradonačelnik im je zaželio uspjeh u životu i daljnjem školovanju, a dogovoreno je i da će svakako doći na njihovu maturalnu večer. S obzirom na to da slavljenici žive u naselju Borovje, spomenuli su da redovito posjećuju Bundek koji je, naglasili su, doživio kvalitetnu transformaciju. Gradonačelnik je za sljedeću godinu najavio nastavak uređivanja toga gradskog parka i nove sadržaje među kojima su skate, bike i andrenalinski park.

Kratko druženje u Poglavarstvu završilo je zajedničkim fotografiranjem, a, prije toga, braći i sestrama Rupčić gradonačelnik je darovao računalo i šestinske kišobrane.

10. prosinca, Rabin Tel Aviva kod gradonačelnika Zagreba.


10. prosinca

Gradonačelnik položio vijenac na grobnicu dr. Franje Tuđmana


U povodu osme obljetnice smrti dr. Franje Tuđmana, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić položio je, danas, 10. prosinca, vijenac i zapalio svijeću na grobnici prvog hrvatskog predsjednika na zagrebačkom groblju Mirogoj.

 


 


10. prosinca u Klinici za dječje bolesti Zagreb

Gradonačelnik otvorio područno odjeljenje vrtića za hospitaliziranu djecu u sklopu projekta Vrtić u bolniciNakon što je 2004. godine unutar Klinike otvorena škola za hospitaliziranu djecu, 10. prosinca, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića i njegove zamjenice Ljiljane Kuhta Jeličić, u sklopu novouređenoga prostora Klinike za pedijatriju, otvoren i vrtić za djecu predškolske dobe, drugi iz projekta Vrtić u bolnici . Time je uspješna suradnja Klinike, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport te Dječjeg vrtića Izvor dobila svoj sretan epilog.

Dr. Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb, najavio je, između ostalog, da će već krajem ove godine Klinika dobiti naslov Bolnica – Prijatelj djece.

Gradonačelnik Milan Bandić pozdravio je projekt i otvorenje vrtića, zahvalio svim djelatnicima te istaknuo kako je adventsko vrijeme pravo doba za činiti dobro. Nakon otvorenja, priređena je i glazbena točka koju su izveli mali korisnici vrtića, a gradonačelnik je za uspomenu na njih dobio adventski vjenčić i maloga anđela.  


 7. i 8. prosinca

Izaslanstvo Zagreba u Milanu


Na poziv gradonačelnice Milana Letizie Moratti gradonačelnik Milan Bandić otputovat će 7. prosinca, u Milano, gdje će kao počasni gost, prisustvovati otvorenju tamošnjega najvećeg kulturnog događaja - premijeri opere Tristan i Isolde, Richarda Wagnera, u kazalištu La Scala.

Prema protokolu, 8. prosinca predviđen je službeni susret gradonačelnika Zagreba i gradonačelnice Milana na kojem će se, među ostalim, razgovarati i o nedavnom prijedlogu Milana o potpisivanju ugovora o suradnji između dva grada.

Osim gradonačelnika i njegove supruge Vesne, u zagrebačkom su izaslanstvu i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Pavle Kalinić, te šef Službe za međugradsku i međunarodnu suradnju i europske integracije Adrian Majher.


 

 5. i 6. prosinca

Sveti Nikola u Zagrebu

Na dan Svetog Nikole, 6. prosinca, kao i ranijih godina, u Domu sportova organiziran je prigodni program i podjela darova za 3500 mališana u dobi do 12 godina iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.

Već tradicionalno, dan ranije, Sveti je Nikola pohodio 1200 djece branitelja i civilnih stradalnika Domovinskog rata u dvorani Trnsko, a sve u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića i u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje u suradnji s Ustanovom Dobri dom.


 

5. prosinca u naselju Utrina

 

Zamjenik gradonačelnika otvorio prvu sportsku dvoranu prilagođenu osobama s invaliditetom


Zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić otvorio je, 5. prosinca, u naselju Utrina, prvu sportsku dvoranu prilagođenu osobama s invaliditetom.
Riječ je o gradskom prostoru, bivšem atomskom skloništu u kojem djeluje Stolnoteniski klub Novi Zagreb, udruga koja okuplja osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju, a koja je sve prepoznatljivija po sportskom natjecanju Hendi – ping liga.
Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje redovito financira programske aktivnosti i nabavu opreme za rad Udruge, a Grad je, uz dosadašnje uređivanje prilaza do prostora i rasvjetu, za zadnje uređivanje i adaptaciju izdvojio više od milijun kuna.
4. prosinca – Upaljena prva svijeća na velikoj Menori

U povodu židovskog blagdana Hanuke, 4. prosinca, na Trgu bana Jelačića, gradonačelnik Milan Bandić i veleposlanik Izraela Shmuel Meira zapalili su prvu svijeću na velikoj Menori nakon čega su prisutnima uputili prigodne čestitke.1. prosinca

Gradonačelnik unapređuje komunikacijske vještine svojih suradnika

S ciljem učinkovitijeg djelovanja i unapređenja komunikacije s građanima, Poglavarstvo Grada Zagreba održalo je drugi ciklus edukacije za dužnosnike Poglavarstva, predstavnike gradskih četvrti i menadžere tvrtki Zagrebačkog holdinga.
Jednodnevni komunikacijski seminar održan je danas u Tomislavovu domu na Sljemenu, u suradnji s edukacijskom tvrtkom Coris Educa, a komunikacijske treninge su vodili: komunikacijski stručnjaci dr. sc. Ivan Tanta sa zagrebačkog veleučilišta VERN i mr. sc. Božo Skoko s Fakulteta političkih znanosti te mr. sc. Marin Aničić, konzultant na području upravljanja ljudskim resursima.

Teme seminara odnosile su se na interpersonalnu komunikaciju unutar organizacija te komunikaciju s građanima, u sklopu koje su se polaznici educirali o aktivnom slušanju, rješavanju konflikata, telefonskom komuniciranju s građanima te pisanoj komunikaciji.

Naime, relevantna istraživanja pokazuju kako se uspješan odnos s građanima temelji na učinkovitoj komunikaciji, razumijevanju njihovih problema, odnosno empatiji i učinkovitosti gradskih službi. Budući da su gradske službe svakodnevno zatrpane mnogobrojnim upitima, problemima, sugestijama i prijedlozima, kvalitetnije upravljanje tim komunikacijskim procesima zasigurno će pridonijeti i boljem funkcioniranju samog Poglavarstva.

Na edukativnom programu sudjelovalo je više od 50 gradskih dužnosnika i menadžera Holdinga, a sudionicima seminara obratio se i gradonačelnik Mi lan Bandić, koji je istaknuo kako je temeljno poslanje Poglavarstva služenje građanima, zbog čega je iznimno važno osjetiti „život na terenu“ i svakodnevno se prilagođavati zahtjevima i potrebama stanovnika Grada Zagreba. Također je naveo kako je bolja komunikacija s građanima jedan od prioriteta Poglavarstva, u sklopu jačanja učinkovitosti gradske administracije.

Program edukacije za djelatnike Poglavarstva i zaposlenike Zagrebačkog holdinga će se nastaviti kroz slične seminare, na kojima će se upoznati i s drugim vještinama potrebnim za jačanje kvalitete rada.

 


 

Od 1. do 23. prosinca - Advent u srcu Zagreba

 

Advent u srcu Zagreb, manifestacija koja se održava petu godinu zaredom, uz bogat će program na Trgu bana Jelačića trajati od 1. do 23. prosinca. Kao i ranijih godina, gradonačelnik Milan Bandić upalio je prvu adventsku svijeću na Manduševcu.